Magas pulzus mellett van zsírégetés?
Tegnap kezdtem konditerembe járni, áprilisban váltottam életmódot, őszig csak bringáztam, olvadtak le rólam a kilók. Aztán jött a hideg, bringa pihen, én stagnálok. Így nagy nehezen rászántam magam a konditeremre (nem volt könnyű döntés).
A személyi edzőm javaslatára pár hétig csak kardió megy, mivel nem vagyok már fiatal, full nulláról indulok, szóval hogy szokjam a mozgást, és utána térünk át egyéb gépekre.
Viszont pulzus tekintetében tanácstalan vagyok. Ő azt mondja, a lényeg, hogy ne menjek 160 fölé. De mindenhol vagy azt olvasom, hogy 110-130 közt kell lennie, vagy azt, hogy 220-életkor, és annak kell venni a 65%-át, és annak kell lenni a maximumnak. Ez nálam 115.
Igaz, még csak két napot voltam, de már 10 perc után elérem a 130-at, az utolsó 10 percben meg már van, hogy túllépem a 160-at is.
Akkor ez mit jelent? Kevésbé fogok fogyni, vagy egyáltalán nem, amíg nem tudom alacsonyabb értéken tartani? Egyáltalán hogy a fenébe érhetem el, hogy ne menjen fel Ennyire???
És hogy milyen állapotban vagyok? Ahhoz képest, hogy milyen kondiban vagyok, és mennyit mozgok, egész jóban. Mint írtam, fáradtan, lihegek, de tudok érthetően beszélni, nem szédülök, és talpon tudok maradni.
Másokhoz képest (akik rendszeresen edzenek) kissé lestrapálva.
Az olyan beépített pulzusmérők gyakran gagyik, ne bízz bennük. Egyszer a teremben is taposott a csaj és odakiált nekem: "200 a pulzusom". Mondom, az nem létezik, már esnél lefele onnan, ha annyi lenne.
De az nem derült ki, hogy milyen a közérzeted. Ha tudsz beszélni közben aránylag jól, akkor 130 alatt van még bőven.
Ok, értem.
Köszönöm mindenkinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!