Férjemmel féléves baba mellett is közösen végezhető sportos hobbit keresünk. Mivel ő elég sz. Gép mániás és a picúr miatt kötöttek a lehetőségeink, a Wii Sport-ra gondoltam. Van felnőtteknek is élvezhető része? Melyik?
Pilates, Jóga könyv/DVD.
Igazából nem lehet otthon jól végezni, pár hónapon át (minimum) edzővel kell begyakorolni.
De még így is értelmesebb otthon hagyományos saját testsúlyos erősítéssel együtt a gyógytornákat gyakorolni, mint wii-vel ugrálni. Még az igazi sportok jótékony hatása is.. kevés, nemhogy egy ilyen játéké. Ez nagyon alacsony szintű, önmagában játék nem edzés :)
Elnézést, nem írtam le egy fontos tényt.
Zsírt nem a mozgás éget, a zsírégetés az anyagcserénk, testünk működésének alapvető eleme MINDIG.
Ettől eltérünk mert cukrot eszünk (meg lisztet, meg tejtermékeket..).
Nem szabad kizökkenteni a testet a hormonális egyensúlyából, mikoris annyi zsírt éget el amennyit szépen pótol is étkezések után.
A cukorevés ezt az egyensúlyt tolja el a raktározás irányába.
Kedves Válaszadók!
Minden bizonnyal én fogalmazhattam meg pontatlanul a kérdést, ha ennyi téves válasz érkezet. Mint írtam: sportos hobbiyt (!) keresünk, és a hangsúly ez utóbbin van. Amúgy mindketten sportolunk, tehát köszönjük, nem ebből akarunk lefogyni, max egy játékos szintentartásnak jó lehet(ne). A szoptatás miatt a fegyenctorna és egyéb drasztikus sportok amúgyis ki vannak zárva.
Tudom, hogy a valós, szabadidős tevékenységet semmi nem helyettesíti, de nem túl reális elugrani babakocsival este 9kor egy félórát túrázni/tenniszezni/stb (oda-vissza úttal és átöltözéssel együtt), amikor a kicsi elalszik. Ezért gondoltam a Wii-t (vagy X-boxot) megoldásnak, hogy hétközben is lenne esély egy kis, közös szórakozásra, lehetőleg akkor már aktívan, mozgással.
(Mellesleg 3 órákat sétálok a fiúnkkal naponta és járok vele közös tornára is, tehát a példa mutatásal - úgy vélem - jól állunk.)
Remélem így jobban átmegy a lényeg, hogy mi a cél. (Legkevésbé sem az, hogy DVD-ről jógáztassam a férjemet :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!