Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fegyencedzés mellett GTG?

Greenkiss kérdése:

Fegyencedzés mellett GTG?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy működő képes úgy edzeni ezzel a két módszerrel, hogy a fegyencedzésben leírtak szerint edzek az első lépéstől kezdve heti 3 napot, ami a "jó magaviselet" edzéstervbe van leírva és mellette folyamatosan edzek GTG-vel a meztelen harcosban leírtak szerint? Szóval mind a két edzésprogramot szeretném egymás mellett alkalmazni, nem pedig GTG-t alkalmazni a fegyencedzéshez.

2013. máj. 7. 23:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg a GTG csak néhány gyakorlatra alkalmazható, amikkel fejleszted a maximális erődet. Ugye 2 gyakorlatot használ a meztelen harcos is.

Ezért elvileg nem lehet kombinálni. Gyakorlatilaaaag.. meg kell próbálni.

2013. máj. 8. 00:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ.

Nem vagyok jártas a témában. Az alapján amit eddig olvastam ezekről, az van bennem, hogy a GTG ugye felelős a maximális erő fejlesztéséért, amit nehéz gyakorlatokkal érünk el kevés ismétlés számmal, viszont sok sorozattal pihenések között.

Viszont a maximális erő fejlesztése mellett szeretnék izomtömeget növelni a fegyencedzés segítségével. Mivel a fegyencedzésnél kevesebb sorozat van magasabb ismétlés számmal és pihenő napokkal, feltételezem, hogy az izomtömeg növelésére eredményes lehet ez a program.

Mivel fegyencedzést és a GTG-t sem kimerülésig kell alkalmazni ebből feltételeztem, hogy alkalmazható egymás mellett is a kettő, de remélem fel tudna világosítani ebben egy hozzáértő, mert lehet teljesen rosszul gondolom és nem érném el vele semmilyen célomat és túledzéshez vezetne, ami elég rossz lenne.

2013. máj. 8. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Akik saját túlsúllyal és GTG-vel eddzenek nem az izmokért teszik!

Lehet kombinálni a kettőt használhatod a GTG-t húzódzkodásra és lábemelésre is de 2 gyakorlatnál többre egyszerre NEM szabad.

2013. máj. 8. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyik sem az izomtömeg fejlesztésére alkalmas igazán. Ahhoz a súlyzós edzés igazán jó (és tömegnövelő táplálkozás).
2013. máj. 8. 11:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Én az izomtömeg növelést úgy értem, hogy most nagyon vékony vagyok, szóval nem az a tervem, mint azoknak, akik lemennek a konditerembe súlyzós edzéssel izomtömeget növelni, hanem egy átlagos, egészséges, edzett testet akarok elérni ezekkel a calisthenic edzésprogramokkal.

Mivel ezek a gyakorlatok arányosan megdolgozzák az egész testet, számíthatok rá, hogy egy kis izomtömeg is feljön rám az edzések során, ha úgy kezdem el, hogy nagyon vékony vagyok?( Jelenleg 52 kiló vagyok és egy 60-65 kiló elérése után lennék elégedett. Azt hozzáteszem, hogy a táplálkozási szokásaim biztos, hogy problémásat, szóval a calisthenic mellé próbálnék egy célszerű egészséges táplálkozási rendszert belőni.)

Egyébként, ha szépen elkezdem a fegyencedzést, akkor nem vezet túledzéshez, ha mellette GTG-vel edzek 1 lábas guggolást és egykezes fekvőtámaszt?

Köszönöm előre a segítséget és bocsi, hogy ennyi bajom van.

2013. máj. 8. 11:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a fegyencedzéssel kezdj, olvasd el a Meztelen harcost mert nagyon jól leírja a maximális izomfeszülést, a test feszítését, légzést, illetve a guggolás és a fekvőtámasz kivitelezését.

De kövesd a Fegyences programot. Később majd vegyítheted, az elején kezdd az egész testet átmozgatóval, tehát a fegyencedzéssel.

2013. máj. 8. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!