Egy ilyen edzés utáni turmix után mennyi idővel érdemes enni?
Figyelt kérdés
80kg vagyok, edzés után rögtön turmix
40gr fehérje(75%)
40gr dextrose szőlőcukor
5gr kreatin
10gr BCAA
Mehet 3órával később mint átlagos étkezéseknél, vagy amint haza értem rögtrön ennem kéne, olyan 30perc mulva?
2015. dec. 19. 21:47
1/9 Cortez70 válasza:
Én kb 1 órán belül eszek szilàrdat, de ki hogy tud utàna kajàlni. A napi össz tàpanyagbevitel ami jobban szàmít.
2/9 anonim válasza:
Amint érzed, hogy tudsz már enni utána, akkor.
3/9 Glacierous válasza:
Én kb.1 óra múlva eszek a turmix után.De csináld,ahogy bírod.
4/9 anonim válasza:
A szilárd étel jóval lassabban szívódik fel, szóval ha hiszel az anabolikus ablaknak abban a formájában, hogy edzés után folyamatosan csökken a felszívódás mértéke, első 1-3 óra a legfontosabb (nem a mondjuk első nyolc, vagy huszonnégy, vagy örök életre szól, vagy bármi, még mindig nem szól mellette egyértelmű bizonyíték), akkor minél előbb tudsz enni szilárdat is, annál jobb, mert annak amúgy is órák kellenek, míg hasznosul.
5/9 Cortez70 válasza:
A szilàrd is kezd felszívódni akàr 30 percnèl is csak az tart tovább mire az összes kaja megemésztődik. De ettől még ott lesz a tàpanyag mivel lesz olyan része ami màr hamarabb szívódik. Nem úgy történik, hogy 2 óràig nem szívódik fel semmi utàna meg hirtelen minden a véràramba kerül. Hanem folyamatos a felszívódás.
6/9 anonim válasza:
Edzés vége felé iszom a turmixot. Utána még lenyomok pár "levezető" szériát, elmegyek tusolni és a pultnál eszem meg a kaját. 20-30 perc, telik el a kettő között, a turmix nagy része szerintem már átment addigra a gyomromon és nem lassítja le a szilárd kaja.
7/9 Cortez70 válasza:
Igen, de ha lassítanà sem lenne gond. ;)
9/9 Cortez70 válasza:
Sokszor mondom jól, de le is vagyok érte pontozva.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!