Miol kattognak, ropgnak a vall es a terd izuleteim?
Figyelt kérdés
Ha a vallamat korbeforgatom van amikor olyat reccsen, hogy nehéz elhinni. A terdem az nem tudom miert ropog, pedig mar 4 labnapot hagytam ki, 1et azert mert bedagadt a jobb terdem, de az is varatlanul, semmi elozmenye nem volt, aztan masnapra elmult. Már 5 honapja edzek rendszeresen, de ennyi ido alatt csak nem lehet porckopasom megha mindent szabalytalanul csinalnek akkor sem. 17 eves vagyok, a tunetek fajdalom mentesek.2015. dec. 13. 23:08
2/16 anonim válasza:
ilyenkor figyelj oda, hogy meg fokozatosabban melegitsd be az izuletet. Az elejen kis sullyal sok ismetlest: 15<. Nekem is csak az elso kis sulyos szerianal ropog a terdem, utana amikor bemelegedett az izulet mar van kenes.
3/16 anonim válasza:
Edzés előtt bemelegítés, utána nyújtás. Szoktál?
4/16 anonim válasza:
Meglehet hogy szakorvoshoz mennék ilyenekkel, és nem gyakorikérdésekre.
Háziorvos -> beutaló kivizsgálásra. Ha meg meg is állapítanak valamit, kérj ki másodvéleményt egy másik orvostól. Lehetőleg olyan dokihoz menj aki neves a területén. Ismerősöm térdét majdnem megműtötték egy hibás diagnózis miatt.
5/16 A kérdező kommentje:
Persze szoktam bemelegiteni, viszot nyujtani nem. Szerdan elutazunk, szval csak jovore tudok orvoshoz menni.
2015. dec. 14. 16:34
7/16 mikeXxX válasza:
Vegyél porcerősítőt ! Nekem utána elmúlt :D de legalább 2 hét mire hatni kezd !
8/16 Dogmatix91 válasza:
Ha nem nyújtasz akkor gondolom a bemelegítésed is kimerül két karkörzésben meg 4 guggolásban. Rendes melegítés és rendes nyújtás az alapja minden sportnak. Jobban fogsz fejlődni is és sokkal kisebb a sérülés veszélye is. Ízületvédőt vegyél (Animal Flex, Doctor's Best Glucosamine Chondroitin MSM, vagy valami hasonló normális minőségűt). Igyál eleget (vizet) és a kajádat lődd be viszonylag jól. Sok zöldség, a húsok közül lehetőleg csirke meg hal menjen. A térded azért duzzadt meg mert bevizesedett. Vagy rosszul csinálsz valamit vagy hajlamos vagy az ízületi bántalmakra. Kajával sokat lehet ezen segíteni. A kattogás nem feltétlenül jelent problémát egyébként, de ha már vizesedik is egy ízület az már nem mókás még akkor sem ha esetleg nem fáj.
9/16 A kérdező kommentje:
Vallnapon edzes elott bemelegitem rendesen a vallam, 3-4 kulonfele gyakorlattal megpersze karkorzesek :D a gyakorlatokat 2-1 kgos sulyzoval vegzem, labnapon biciklizek 10 percet vagy 5 perc bringa + 10 pwrc futas, mikor hogy.
2016. febr. 3. 19:53
10/16 anonim válasza:
Ez milyen fajta edzés? Mennyi súllyal végzed a gyakorlatokat 2 db 1 kg-os?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!