Ha betonon futok, akkor egy ido utan tenyleg tonkre mennek az izuleteim?
Hát egy biztos, a betonon való futásnál van ízületkímélőbb terep is. Szerintem azonban ha jó a futótechnikád akkor sérülésmentesen lehet hosszabb távon betonon futni (habár nem vagyok szakértő). Nagyon fontos a jó futótechnika, nekem ez vált be: http://www.youtube.com/watch?v=Jio7DK15Q1E
Nem szükséges ehhez feltétlen a videóban bemutatott jó drága külföldi Terra Plana cipő, egy teljesen hagyományos olcsóbb cipő is megteszi, a hangsúly a technikán van. Nekem ez bejött, a szokásos térdfájások futás után elmúltak (ha sarokra érkeztem rövid idő után elkezdtek fájni a térdeim), viszont jött helyettük elég kemény izomláz ott ahol nem is tudtam hogy van izom. Javaslom tegyél egy próbát, de csak lassan kezdd el, én egy kicsit elsiettem és most nagyon fáj a vádlim és környéke, de ez csak izomláz, ami meg elműlik, nem károsodik maradandóan (mint ahogy az ízületek).
Ha ez a technika nem jön be akkor meg ruházz be egy nagyon jól alátámasztott futócipőre (amelyiknek nagoyn jól ki van dolgozva a sarka). Persze ezek mindig drágák, és nem is annyira természetes futást eredményeznek mint a mezítlábas (talp első része érkezik le először) technika. A hangsúly azon van, hogy úgy fuss hogy ne fájjon utána (ízület), mert a futásnak természetesnek és fájdalommentesnek kell lennie, ez a legalapvetőbb emberi mozgásforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!