Lehet, hogy hülyén fog hangzani, amit most kérdezni fogok. De ti mit szoktatok csinálni, ha attól féltek, hogy izmot veszítetek?
Megértelek, mert a gyúrós oldalakon folyton mondják, hogy edzzél, egyél, szedjed a multivitamint, fehérjét, bcaa-t stb., és ha ebből valami nem jön össze egy kis szerencsétlen szardarab vagy, mert nem vagy elég kemény.
De nem vagy versenyző, belefér, ebben egyetértek.
Egészséges vagy, és jól nézel ki, ez a lényeg. :D
--gömb--
Sztoikus nyugalommal tudomásul veszem.
Vagy imádkozok a tejsavófehérje szelleméhez hogy gyorsan materializáljon nekem egy kis anyagot.
2., ez tetszett :D
Nos, lehet, hogy az én véleményem nem mérvadó, mert inkább csak terv a testépítés, mint gyakorlat (most már azért remélem, nekifogok rendesen), izmom nincs valami sok, de attól még kicsit paranoid tudok lenni velük kapcsolatban.
Hol van már az a kíváncsi kislány, aki 4 és fél napig nem evett, mert érdekelte, mi történik (érdekes volt, nem is bántam meg)? Idén másfél nap zsírböjt után kiszámoltam, hogy mennyi izmot vesztettem BIZTOSAN a kieső fehérje miatt s ész nélkül abbahagytam (pedig az is tanulságos és hasznos volt).
Utálom, ha a napi fehérjebevitelem alacsony (ráadásul bele van számolva a növényi is, habár jobb időkben az állati teszi ki a zömét). Enyhén irreális mértékben zavar. Igaz, az én lustaságommal nehéz visszaépíteni, ha elvész, élből vigyáznom kell piciny izmaimra.
De én nem idegeskedem, inkább eszem :D Abban jó vagyok (szálkásításban pedig pocsék).
Ma már soha nem hagyok ki egyetlen napot sem, mindennap eszem (nem is egyszer, inkább másfélszer). Az általam olvasott cikkek, tapasztalatok, saját hitrendszerem és logikám alapján ez így teljesen jó, nem fogyok ki az aminosavakból 20 óra alatt. Azt nem értem, hogy a 36-72 órás böjtölők mit gondolnak az izomvesztésről, nekem több okom is van rá, hogy arra a szintre ne jussak el s az egyik fontos ok az izomvesztéstől való félelem.
S van aki egy hónapig böjtöl, szabad akaratból. Ennek a puszta gondolata is kisüti az agyamat egy időre. A fogyókúrás témakörös beírásaim zöme a fehérjebevitel fontosságát ecseteli... A mai ifjak sokszor úgy élnek, mintha fehérjeigény nem is létezne. Ijesztő, komolyan.
Idegbetegnek lenni azért nem kell, ha egy hétig nem eszel, akkor is viszonylag gyorsan vissza tudod építeni az elvesztett izmot, persze az ember szabad akaratából lehetőleg ne csináljon ilyet, de csak mert rámszakadna egy barlang és egy hét után mentenének ki, nem lennék öngyilkos az izomvesztés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!