Hogyan miként alakítanátok ezt a edzés tervet?
Sziasztok, nos az a helyzet hogy most már nem itthon edzek. Iskolába megyek haverral edzeni, ahol kicsit több felszerelés áll rendelkezésemre. Viszont csak 1 kézi súlyzó van. Fekpad amihez 20kg-tól 80kg-ig van. Húzódzkodó nincs, itthonról meg nem tudom elvinni, mert nekem rögzítve van. lábgép is van, taposó és bicó amin van ilyen pulzus mérő is. Skott pad és olyan láb gép is van, aminél az ember fekszik és felfelé tolja a súlyt(nevét nem tudom..). Viszont én ezt az edzést tervet követtem, de ha van amin változtatnátok kérlek írjátok meg.
fekvőtámasz 3x10-30
tolódzkodás két szék között 3x10
bicepsz állva vagy húzódzkodás 3x10
tricepsz állva egykezessel / tricepsz tolódzkodás hátul 3x10
oldalemelés/ vállból nyomás egykezessel 3x10
húzódzkodás tarkóhoz / evezés egykezessel 3x10
guggolás sarokalátéttel 3x10
vádli állva 3x50
hasprés / lebegőülés 3x
Ezt fekvenyomásal szoktam kiegészíteni.
2. Kérdésem pedig még az. Mivel egy darab egykezes súlyzó van. Hogyan csináljuk ketten? Nem lesz túl sok ilyenkor a pihenő? Ha én mondjuk le nyomok 1 sorozatot, majd pedig ő?
Huh hát, hol is kezdjem? Akkor így hirtelen ami szemetszúr:
Azt írtad van fekpad, akkor minek csak fekvőzöl? Max. bemelegítés alatt nyomj egy sorozat fekvőt aztán mehet a fekvenyomás. Tarkóhoz ne húzódzkodj, csinálj hagyományos húzódzkodást. Miért lenne sok a pihenő, ha az egyik csinálja a gyakorlatot addig a másik pihen? Szerinted meddig tart egy sorozat 3 percig vagy mi? Miért gugolsz sarok alátéttel, túl merev vagy? Inkább nyújtsál, ha így van és csináld rendesen. Ez az alátátes dolog kikészít, ha van egy defekted, azt helyre kell hozni és nem hozzá idomítani a gyakorlatot.
1. Először is meg köszönném a válaszodat. Másrészt tökre kezdő vagyok. Ezt a tervet a netten néztem, itthonra... Fekvőzni szeretek, fekvőből 30,25,15 szoktam csinálni. Mivel itthon nem volt, lábgépem ezért is volt, ez a alátétes dolog... Mikor itthon edzettem, akkor is fekvő és fekve nyomás is volt. Lehet hogy hülyén csinálom, de fekvőnél feszítem minden izmomat, de leginkább bicepsznél és tricepsznél is érzem. Fekvenyomásnál teljesen mellre koncentrálok, de mivel házi súlyok voltak a fekpadomhoz, és a rúd sem volt valami pontos. Ezért kis részben karnál is érezhető volt.
Pihenővel kapcsolatban.: Itt kérlek javíts ki ha valamit, rosszul csinálok. Valahogy úgy néz ki hogy végzek a fekvenyomás sorozattal akkor annyi pihenőt tartok, még fel állok és iszok egy kis vizet, pihenek 5-10mp és csinálom. De olyan is van hogy végzek, mondjuk a tolódzkodással utána egyből csinálom a tricepsz tolódzkodás hátul. Minden sorozat után iszok, egy korty vizet és ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!