Melyik növeli jobban az ütőerőt?
" a fekvő is súlyzós gyakorlat tulajdonképpen"
Persze a fekvenyomás meg tulajdonképpen saját testsúlyos gyakorlat mert a saját testedel nyomod ki a súlyt. :D ez kicsit elvont mondat volt haver
"Melyik növeli jobban az ütőerőt?
fekvőtámasz vagy súlyzós edzés?"
Ez volt a kérdés.
Erre a te válaszod:
"Soha nem voltam még bokszoló, de nem hiszem, hogy az ütés bicepszmunka lenne, így ha már kizárólagosan ebből a kettőből kell választani, fekvő."
Miért is következik súlyzós edzésből egyből bicepszmunka? Hm?
A súlyzós edzés még mindig az egész testet fedi le, nem csak a bicepszet. Súlyzós edzéssel nagyobb izomtömeget tud megmozgatni, ugyanis nem konkrét súlyzós gyakorlat volt megjelölve, hanem edzéstípus, azaz a "súlyzós edzés".
Súlyzóval megedzhető az egész test. Másfelől megjelölte a kérdező a fekvőtámaszt. Nos fekvőtámasszal nem mozgat meg nagyobb tömeget, mint súlyzós edzéssel, mivel súllyal tud guggolni, nyomni, húzni, végigedzhető az egész test, míg a fekvőtámasz megedzik a mellett, kis mértékben a tricepszet, a vállat, a hátat, a bicepszet és a törzset. A terhelés nem is nagyon növelhető, csak nehezen, míg a csúnya rúdra felrakhatsz 2,5 kilót is, hogy optimalizáld a terhelést. Sokkal kézzelfoghatóbb, mint ha most elkezdenék próbálgatni egykezes fekvőket. Nem megy most sem, de pont ezért edzek súllyal, mert kis lépcsőkben is tudok haladni és ugyanúgy erőt szerzek hozzá. Ha meg már megy 2-3 db, akkor onnantól már csak gyakorolni kell. Nem akartalak megsérteni, úgy gondolod, ahogy akarod, én csak elmondtam a véleményemet. Legyen szép estéd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!