Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vállból nyomás erőkeretben,...

Vállból nyomás erőkeretben, ülve, háttámlával - Hány kg számít jónak itt? Illetve miért jobb az erőkeret? Izoláltabban lehet edzeni? Vagy mitől másabb?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam az erőkeretet az fent említett gyakorlatban. Az első edzés után körülbelül kétszer akkora lett az erülső vállizmom. Sokkal jobban meg tudtam erőltetni, mint szabadsúllyal állva. Mitől van ez? jobban meg tudom erőltetni, meg nagyobb súllyal tudom csinálni, de miért? Nem tudok rá értelmes választ adni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. nov. 30. 12:09
 1/8 Cortez70 ***** válasza:
Kb saját testsúly körüli súlyba ha bele tudsz nyomni akkor az màr jó szint.
2015. nov. 30. 12:20
 2/8 anonim ***** válasza:
A smith-gepre gondolsz? Az erokeret az mas.
2015. nov. 30. 12:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Erőkeretre gondolok: Rúd, és a két szélén vezetősínnel. Én erőkeret elnevezéssel találkoztam idáig.
2015. nov. 30. 12:33
 4/8 Cortez70 ***** válasza:
70%
Ha sínen mozog akkor az smith gép, nem erőkeret. Az erőkeretben szabadon mozoghatsz a súllyal.
2015. nov. 30. 12:36
 5/8 Cortez70 ***** válasza:
100%

Ez az erőkeret:

[link]

2015. nov. 30. 12:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Gépekkel ezért jó edzeni, mert koncentráltabb, mintha szabad súlyokkal nyomnád.

Meg mondjuk ebben az esetben leveszi a terhelést a gerincedről stb.

Ennyi.

2015. nov. 30. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Szabad súllyal állva belerugózol már vádlitól kezdve, hátradőlsz, és a mell is beszáll a nyomásba. Illetve a könyök is nyitottabb pályán mozog, így a tricepsz is jobban dolgozhat. Ezért.

Próbáld csak ülve háttámla nélkül, és próbáld ki ülve háttámlával. Minden esetben másképp fog dolgozni a test. Továbbá a csípőd, gerinced pozíciója is sokat eldönt.

Vállból nyomás nem izolációra van kitalálva.

És igen, az smith gép, és nem erőkeret.

2015. nov. 30. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Szabad súlynál sok erőt és koncentrációt elvesz, hogy egyensúlyozni is kell a súlyt, ne billegjen, te se billegjél, ne ess hanyatt stb. Ilyen keretes gépnél ez nincs. Az adott izom dolgozik csak.
2015. nov. 30. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!