Hogyan étkezzem, hogy izmot építhessek?
Előre leszögezném, hogy nem értek ehhez, szóval lehet pár dolgot rosszul fogok írni. :D Tehát formásodni szeretnék, így elkezdtem futni és edzem a fenekemre és a hasamra. Nem eszem sokat viszont rendszertelenül, és így lehet nem fogom elérni azt a hatást, amit szeretnék, mármint, hogy nem fog úgy épülni az izom, ahogy kellene.
Mit javasoltok? Számoljam a kalóriát, vagy állítsak össze étrendet? Bocsi tényleg nagyon kezdő vagyok..:D
18/L
Egy jó étrend az nagyon erősen ajánlott (ha közel optimálisan akarsz izmosodni, akkor kötelező) s elég kalória is kell, különben mitől várnád az izmosodást? A mozgás önmagában nem elég (s ajánlom, hogy a feltőtestedre is eddz, én speciel nem vagyok oda pl. a gyenge izomzatú női karokért, az izom adja a szép formát).
Elegendő fehérje, zsír, kalória kell tömegeléskor. A klasszikus módszert követők szénhidrátdúsabban s zsírszegényebben étkeznek, de máshogyan is lehet, amennyiben neked az felel meg.
Van valami fogalmad a számodra követendő makrókról? Legyen. A végén úgyis kikell tapasztalnod, mivel fejlődsz jól, ez nem számolható ki pontosan előre, de egy jó közelítést kaphatsz. Keress rá tömegnövelő étrendekre, olvass cikkeket a témában, akár több megközelítés megismerése sem árt, gondolkodj el, dönts, csináld, tapasztalj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!