Edzés utáni turmix fehérje tartalmát bele kell számolni a napi fehérjébe? Vagy ezt nem számoljuk?
És mond csak kedves előző válaszoló, ezt miért nem tudod kultúrált hangnemben, normálisan leírni? Az ember nem azért tesz fel egy kérdést, hogy utána megkapja érte a magáét...Pedig cvsak egy egyszerű kérdés volt. Inkább ne legyen agyam, minthogy ilyen bunkó legyek...
Mellesleg a biológia tudománya bonyolultabb annál, minthogy egyszerű százalékos összeadással megválaszolható legyen egy probléma. Sőt, az egészségügyi, táplálkozási kérdések mindig tapasztalatokon múlnak, nem egzakt számítási eljárásokon. Ki mondta, hogy a megadott fehérjemennyiségben minden fehérje benne van? Ezen kívül ott van az is, hogy pl. a növényi eredetű fehérjéket számoljuk-e avagy sem (van aki szerint igen, van aki szerint nem). A fehérjeturmixról is valahol olvastam, hogy van aki számolja, van aki nem, éppen ezért kérdés, hogy kinek mi a tapasztalata ezzel. Sok helyen az ember sok ellentmondó információt olvas, akár magát "szakoldalnak" kikiáltó helyen is. De persze lehet valakit agyatlannak hívni, csak azért mert inkább kérdez és tájékozódni kíván... Szóval szerintem mielőtt legközelebb lehülyézel valakit inkább kétszer gondold meg. És az ember inkáább kérdezzen, minthogy rossz döntést hozzon. Ezen az oldalon ez ráadásul semmibe nem kerül, ezért van kitalálva. Ha nem tudsz normális hangnemben válaszolni, akkor inkább ne tedd.
Igen, bele kell menni ilyen dolgokba, hogy az ember tisztán lásson. Aztán majd mindenki egyénenként eldönti, hogy ő mit tesz.
Az egyetemen is megtanítják a tananyagot a legapróbb részletekig. Pl. egy építőmérnök (én :P) is megtanulja, hogy hogyan lehet kiszámolni mennyi és milyen típusú cement kell egy C50-es betonba...Aztán az életben ezt soha nem használja, de mégis tudni kell. Egyrészt mert az általános műveltség része, másrészt pedig ki tudja mikor lesz ez hasznos információ. A részletektől kell eljutni a teljes megértésig, és nem lecseszni az embert ha kérdez valamit. Kérdezni sose szégyen, bunkón válaszolni annál inkább az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!