Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásító módszer jó erre?...

Szálkásító módszer jó erre? 165cm és 52kg vagyok. Szeretnék 48kg lenni. Diétáznék és tornáznék.

Figyelt kérdés

34 éves, 2 gyerekes nő vagyok.

Súlyzózom 1 hónapja, de most szálkásítanék is.

Ennyi kg leadása érdekében mennyi legyen a napi fehérje bevitelem? Port is kipróbálhatom?

Illetve, edzés után célszerű több fehérjét fogyasztani?

Köszönöm, ha írtok.

2015. nov. 13. 17:54
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A párom szerint van izmok. Látszik. (tornász voltam).

Ha ez segít vmit.

Jelenleg súlyzózom itthon és oldal lábemelést végzek.

Szeretnék dudorodó kis izmokat, ahogy az egyik válaszoló írta

2015. nov. 13. 21:50
 12/23 anonim ***** válasza:

Kérdező: pont erről beszéltem! Ha tovább tolod a fogyókúrát, akkor a legnagyobb esély arra lesz, hogy még izmot veszítesz, a makacsabb zsírpárnák megmaradnak, lógni fog rajtad minden, és csak ruhában fogod magad vékonynak érezni, ha megállsz fehérneműben a tükör előtt, akkor nem leszel elégedett a képpel.

Ezért lenne fontosabb, hogy a kilók helyett kezdj el centikben gondolkozni, sportolj, ne törődj vele, hogy mennyit mutat a mérleg, ha izmosodsz egy keveset, akkor még "hízhatsz" is pár kilót, de ezerszer jobban fogsz kinézni, mintha a fogyókúrát erőlteted. Ez persze nem azt jelenti, hogy orrba-szájba lehet bármit enni, de rendbe kell rakni a kajálást, de a 48 kiló semmiképpen nem jó cél.

2015. nov. 13. 21:53
 13/23 A kérdező kommentje:

Utolsó: Csak a kérdés miatt álltam mrlegre. Mindig ránézsre nézem az alakokat. Hogy hogyan látom magam megfelelőnek. Csak arra gondoltam, hogy mindenképpen fogynom kell. De ha nem kell, az nem baj. :)

Akkor elég edzenem? Az megformál?

2015. nov. 13. 22:01
 14/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért, csak sietek.b
2015. nov. 13. 22:02
 15/23 anonim ***** válasza:
Igen eddz, de étrend is kell, különben nincs izomnövekedés.
2015. nov. 13. 22:05
 16/23 A kérdező kommentje:
Értem. Az étrend meg többnyire fehérje legyen, főként edzés után, mert ez kell az izmoknak jól gondolom?
2015. nov. 13. 22:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Pontosan 2g fehérje testsúlykilogrammonként. Tehát ha 52 kilós vagy, akkor 104 gramm fehérje kell neked. Szénhidrátot is kell nézni, ez változó, hogy mennyi kell, általában 3-5 gramm/ttskg elég. Zsírból 1g/ttskg, fele legyen telítetlen. De olvasd el a Sárga Kapszulát vagy legalább az alapismereteket, ezekben minden ki van fejtve részletesen.
2015. nov. 13. 22:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Edzés alatt viszont próbálj meg nem otthoni felülések, meg lábemelések féle edzést érteni.

Próbálj meg beszélni a pároddal, hogy heti legalább 2 este vállalja be a gyerekeket, és menj el valami normális edzésre/terembe, tudom, hogy ez baromi nehéz 2 gyerek mellett, de pont ezért az otthoni edzés hatékonysága általában a béka feneke alatt van, sem eszközök, sem segítség, sem megfelelő koncentráció nincs meg ahhoz, hogy normálisan sportoljon az ember, ez maximum arra jó, hogy a lelkiismeretét nyugtassa valaki, hogy ő mindent megtesz, te pedig úgy tűnik, hogy ennél a kategóriánál komolyabban gondolod.

2015. nov. 13. 22:32
 19/23 A kérdező kommentje:

76%: Köszönöm a sok segítséget. Zöld kezet adtam.

Utolsó: Valóban nehéz. Itt a környéken nincs edzőterem. Nem a városban lakom. De jó lenne elmenni. Heti 2x alkalom elég lenne amúgy? A maradék 2-3 alkalmat meg otthon végezném.

2015. nov. 13. 22:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Ez igaz, teremben jobb edzeni, kivéve ha otthon van egy üres szobád és be tudsz szerelni egy kisebb konditermet. Én nyomtam itthon egy ideig, de én is átpártoltam a teremre. Biztonságosabb is, van erőkeret, guggoló állvány, fekvenyomó pad, állványok. Ha valamit nem bírsz csinálni, akkor ott a rengeteg gép, ami ízületkímélő. Én nyomtam itthon fekve padlóról, székekre raktam a súlyt, elölguggolást csináltam állvány híján. A többit nagyjából meg lehetett oldani, de fekvenyomásnál voltak érdekes helyzetek. Volt amikor besavasodott a karom, mellem, irdatlanul égett az izom, le kellett tennem, különben a mellemre esett volna. Nah és nem sikerült rárakni az idióta székre és megrántottam a vállam, majdnem szétcsaptam a fejem. Padon se egyszerű néha, de azért jelentős a kontraszt a kettő között. Meg a teremben akárki segít, otthon meg van amikor nincs senki.
2015. nov. 13. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!