Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásító módszer jó erre?...

Szálkásító módszer jó erre? 165cm és 52kg vagyok. Szeretnék 48kg lenni. Diétáznék és tornáznék.

Figyelt kérdés

34 éves, 2 gyerekes nő vagyok.

Súlyzózom 1 hónapja, de most szálkásítanék is.

Ennyi kg leadása érdekében mennyi legyen a napi fehérje bevitelem? Port is kipróbálhatom?

Illetve, edzés után célszerű több fehérjét fogyasztani?

Köszönöm, ha írtok.

2015. nov. 13. 17:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Nem fog tetszeni a válaszom: ne fogyj!
2015. nov. 13. 18:06
 2/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy másképp nem fogok tudni formásodni.
2015. nov. 13. 18:38
 3/23 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés izom van rajtad. A nők gyakran beleesnek abba hiába, hogy ha sokat mutat a mérleg akkor aggódnak. De nem mindegy, hogy izom vagy zsír nyomja a súlyt. Ha kevés izom van rajtad, akkor értelemszerűen ha feltömegelsz moderált ütemben, akkor a testképed is jobb lesz és utána mehet a szálkásítás. Étrend legyen, olvasd el a Sárga Kapszulát. A por csak kiegészítő, izmos a kajától leszel és az edzéstől. És ne félj, nem fogod magad nagyon kigyúrni.
2015. nov. 13. 19:29
 4/23 A kérdező kommentje:

Akkor előbb tömegnöveljek? És utána szálkásítsak?

Hogy mennyire nem tudom én ezt

2015. nov. 13. 20:49
 5/23 anonim ***** válasza:
Mondom olvasd el a Sárga Kapszulát. De ha raksz egy lépet, akkor meg lehet mondani, hogy mit kell csinálni. De az is elég ha tükörbe nézel, Googleba meg keresel képeket edző nőkről és összehasonlítod magad.
2015. nov. 13. 21:12
 6/23 anonim ***** válasza:

165cm-hez nagyon kevés a 48 kiló, az 52 tökéletes, ha pedig formásodni akarsz, akkor inkább az izomzatodon dolgozz, hidd el jobban fogsz kinézni, mintha 48 kilós skinny fat testet csinálsz magadnak, pedig esélyesebb, hogy az lesz az eredmény, hiába fog a mérleg keveset mutatni, ha a tükör szerint nem leszel túl vonzó.

(nem testépítő izmokra gondolok, csak sportos alkatra, figyelj az étkezésre, de ne fogyni akarj, hanem keress valami jó funkcionális vagy saját testsúlyos edzést, és arra járj, lehet, hogy 52 helyett a végén 54 kilós leszel, de a centik és a tükör nem hazudnak, a súly meg becsapós tud lenni)

2015. nov. 13. 21:37
 7/23 anonim ***** válasza:

Tömegelj... Én 163/62 vagyok (szénhidrátos evés mellett 64) s szerintem nekem is azt kell, bár nekem még van is egypár kiló feleslegem (mivel nem vagyok izmos. ha az lennék, szuper lenne a súlyom), de sok mozgás kellene hozzá, hogy értelmes kalóriakeretem legyen fogyáshoz. Nem tudom, neked mennyi a kalóriaigényed és mozgásod, viszont a súlyod nem sok. Tuti jót tenne esztétikailag némi izom s azzal utána könnyebben is szálkásítanál, úgyis fog még feljönni egy kis háj is...

A fehérjebevitelt annyira keményen nem érinti, hogy szálkásítasz vagy tömegelsz. Picit más számokat szoktak írni, de az egyéni jellemzők és az étrend is többet számít... Fogyáskor több fehérjét szoktak ajánlani, hisz kalóriadeficitben a test le akarhatja bontani a költséges izmokat. Tömegeléskor pedig megintcsak kell egy kis plusz fehérje izomépítéshez. De ugye alapból is van egy fehérjeigény...

A por is fehérje, max. a rosszabb fajtákat kerüld s persze ne porra alapozz, enni is kell. S ha tudsz normálisan enni, valószínűleg felesleges a por. Neked tuti nem kell rengeteg, kicsi a súlyod, kevés az izmod, simán megoldhatod rendes ételből. Ha kényelmesebb vagy a felszívódás sebessége miatt akarod (ez nem az én asztalom, sosem fogok fehérjeport használni, de erre szoktak hivatkozni) vagy placebo hatású lenne számodra, nyugodtan.

A szálkásítás pedig zsírból fogyás, pont az, amit akarsz.

2015. nov. 13. 21:39
 8/23 A kérdező kommentje:
Valójában én sem vagyok a fehérje por híve. Megpróbálok keresni vmi képet.
2015. nov. 13. 21:42
 9/23 anonim ***** válasza:
S nem tudom, neked mi a formásodás... A zsírfelesleg elvesztése jó, de az nem formás. OK, ha kövérből mennél le karcsúra, jobb lenne az alakod, de már nem vagy kövér, csak kis vékonyka lennél úgy. A formás idomokat egyes testrészeken a zsír is, de nagyrészt az izom adja... Nekem nem tetszenek a pálcika karok és lábak, de a szép, finoman dudorodó izmok már egészen másak :) Egészségesebb is úgy az ember, ha nem fejletlen az izomzata s még a civilizált ember esetében is megvan a haszna némi erőnek...
2015. nov. 13. 21:42
 10/23 A kérdező kommentje:

Itt van egy kép. A baloldalit nézzétek. Majdnem hasonló, csak én karban s vállban gyengébb /vékonyabb vagyok. Tehát van rajtam némi felesleg (csípő és külső comb)

[link]

2015. nov. 13. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!