Ha nem eszek, mert nem vagyok éhes, viszont nem viszek be elég tápanyagot, akkor az koplalásnak számít?
Több infó kéne...
Pl. mennyit eszel a nap folyamán, illetve meddig tart ez az egész.
Ha nem vagy éhes, de már 2 napja nem ettél, akkor azért ideje, persze igazából hamarabb, mert már rég nem jutsz aminosavakhoz...
Személy szerint szeretek rendszeresen enni, az, hogy éhes vagyok-e, irreleváns. Volt olyan korszakom, hogy nulla éhségérzetem és étvágyam volt, üzemanyag akkor is kell.
Nagyon-nagyon erős túlzással az éhségérzet csupán egy mentális állapot, hiába függ sok tényezőtől. Értem ez alatt azt, hogy aki pl. krónikus koplaló, bulimiás, anorexiás, akármi más befolyásolja, ami nem szervi eredetű vagy hormonális, az azért van, mert ráállt az agya arra, hogy neki nem kell táplálék. Ez egy döntés, még akkor is, ha már-már tudatalatti.
De ez nem vonható össze azzal, hogy akkor nincs is szükség semmire. A test kalória- és tápanyagigénye nem kedvfüggő, nem hóbort, nem azért eszünk (jobb esetben), mert vicces, hanem mert szükség van rá. Ha valaki extrém vékony, annak legalább annyira szenvedés sokat enni és sűrűn, mint annak, aki kövér és könnyen hízik, és vissza kell fognia magát, legszívesebben nonstop zabálna.
Hozzá kell szokni, aztán jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!