Miért edzünk? Miért lesz ettől jobb?
2-3 éve nagyon vékony voltam, elkezdtem edzeni, felszedtem 25-30 kilót, és elég jó formám volt. Viszont a gatyám is ráment, folyton stresszbe voltam ha valami nem úgy alakult ahogy akartam, ha nem úgy jött össze egy kajálás vagy bármi. Az elmúlt fél évben szinte megundorodtam az eddigi "szerelmemtől", a testépítéstől.
Nyilván köze van ehhez a pénznek is, hogy havi tízezrekbe került hogy sokszor nem is fejlődtem semmit.
Volt egy kisebb kihagyásom (pár hónap) de a rendszertelen és minőségtelen táplálkozás miatt rosszul éreztem magam, így próbáltam újrakezdeni. Nagyon nehezen ment és már semmi sem olyan mint régen.
Teljesen hidegen hagy már a sok koxos majom akit idáig istenítettem (nem a profi versenyzőkre gondolok, mert ők igenis elértek valamit, hanem a hobbikoxosokra)
Azt érzem hogy pénzkidobás, hogy nincs értelme, de tudom hogy nem leszek képes abbahagyni..
Mégis miért edzünk? Mi értelme van erre áldozni az életünk (edzések, főzés, pénz, idő, stb) egy teljesen átlagos kinézetért?
Én azért edzem, mert egészséges. Ennyi.
Régen ebben a ipőben jártam, mint te. Ráébredtem, hogy mennyire sokat stresszelek azon, hogy megvan-e a megfelelő tápanyagbevitel, aludtam-e eleget, mit ettem edzés előtt, edzés után bevittem-e annyi hasznos tápanyagot, amennyit csak tudtam, ha dolgom volt, akkor stresszeltem rajta, hogyan oldjam meg az evést, ilyenek. Persze jöttek fel a kilók, erősödtem, jó az alkatom, de már tudtam, hogy 20 éves koromra ezt befejezem.
Azóta visszavettem. Nem görcsölök annyit az egészen. Nem csinálok erőltetett sorozatokat, ha kimarad egy étkezés...akkor kimarad. Nem érdekel, hogy mennyire feszes a karom vagy hogy milyenek az arányaim.
Persze, 15-20 év között szedtem össze annyit naturalban, hogy ne szégyenkezzek, de hát tizenévesen az embernek semmi dolga nincs, csak tanulni meg fejleszteni a fizikumát. Aztán én is eljutottam arra a pontra, hogy a nagyok közé kerüléshez mélyen zsebbe kell nyúlni és itt megállj parancsoltam. Átgondoltam, hogy "Mi a f***nak?" Nem jó semmire.
Jobban tisztelnek meg keményebbnek tűnsz...ez mind igaz egy alacsonyan iskolázott társaságban, de máshol már más eredmények alapján ítélnek meg és teljesen mindegy lesz, hogy 40 vagy 50 centis a karod meg mennyivel nyomsz fekve, csak csináld rendszeresen és élvezd.
Én itt váltottam, teljesen rámentem az intenzitásnövelésre, szinte már a súlyzós edzéseimet is intervallum kardiónak lehet felfogni - karedzés 6x3x10 gyakorlattal pl. 20 perc - és abszolút nem bántam meg, mert fejlődöm. A súlyok nem lettek nagyobbak, de az alkatom és a fizikumom minden más oldalról javult.
Most szinte gáznak érzem, amikor valaki annyira bele van őrülve az izmaiba meg a kinézetébe, hogy nincs miatta élete. Sajnálom őket, mert hiába mondják, hogy élvezik, valójában tele van komplexussal és tudom, hogy rám is ez várt volna. Ettől függetlenül mindennap járok edzeni, viszonylag nagy súlyokat használok, de soha nem erőltetem. Nem érdekel, ha a múlt héten 12 húzódzkodást csináltam, ezen a héten meg 8 megy és ha érzem, hogy már túltúl erőltetett lenne, akkor leteszem.
Nem csak most akarok szép lenni, hanem idős koromban is egészséges akarok maradni és nem tolószékben ülni meg fájó derékkal élni.
Ez aranyos hogy neked az a fő stresszforrás hogy tökéletes e az edzés :D
Én azért kicsit másról beszéltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!