Miért edzünk? Miért lesz ettől jobb?
2-3 éve nagyon vékony voltam, elkezdtem edzeni, felszedtem 25-30 kilót, és elég jó formám volt. Viszont a gatyám is ráment, folyton stresszbe voltam ha valami nem úgy alakult ahogy akartam, ha nem úgy jött össze egy kajálás vagy bármi. Az elmúlt fél évben szinte megundorodtam az eddigi "szerelmemtől", a testépítéstől.
Nyilván köze van ehhez a pénznek is, hogy havi tízezrekbe került hogy sokszor nem is fejlődtem semmit.
Volt egy kisebb kihagyásom (pár hónap) de a rendszertelen és minőségtelen táplálkozás miatt rosszul éreztem magam, így próbáltam újrakezdeni. Nagyon nehezen ment és már semmi sem olyan mint régen.
Teljesen hidegen hagy már a sok koxos majom akit idáig istenítettem (nem a profi versenyzőkre gondolok, mert ők igenis elértek valamit, hanem a hobbikoxosokra)
Azt érzem hogy pénzkidobás, hogy nincs értelme, de tudom hogy nem leszek képes abbahagyni..
Mégis miért edzünk? Mi értelme van erre áldozni az életünk (edzések, főzés, pénz, idő, stb) egy teljesen átlagos kinézetért?
Hat figyelj. Elso evben en is ragorcsoltem pont ugy mint Te.
Most jarok a 14. komoly honapnal es szarom le. Kituztem egy celt, hogy osszehozok egy jobb format nyarra, hat azt teszem. Beosztom a penzem, probalom nem ebbe olni mindenem -sikeresen.
Nem szerelemkent kell erre tekinteni meg mittudomen mikent, hanem szimpla kikapcsolodaskent, hobbikent. Edz magadert mert jol esik, hogy jol nezz ki, de ne bolondulj bele. Semmi nem er annyit.
Elvileg az egészség miatt jobb. Bár ha már kezdesz tőle becsavarodni, akkor lazíts egy kicsit, vegyél vissza. Nem kell olyan szuper jól kajálni sem mindig. Néha lehet csalni. Én például az erőért edzem és kevésbé a kinézetért. Valóban mulandó az izomzat, meg a kinézet, ha öreg leszel úgyse fogod tudni megtartani, meg egyszer úgyis meghalsz, mint mindenki. De ilyen alapon akkor minek születtünk meg? Mi az élet értelme és célja? A folyamatos küzdés és bizakodás. Vagyis mindenképp érdemes edzeni, de meg kell találni az arany középutat. vagyis belefér a csaló étkezés vagy, hogy mondjuk néha ellógod a lábazást. Nem Mr. olympia leszel, hanem ez csak egy hobbi, ami ráadásul egészséges is, tehát profitálsz belőle.
Ugyan meghalunk meg vének leszünk, nem is tudjuk mi történik velünk a halál után, de ameddig itt húzod a Földön az igát, addig nem árt fejleszteni a tested, ha már benne rekedtél.
Ez egy életforma, nem véletlenül mondják.
Én pont ezért vagyok úgy vele, hogy annyira csinálom, amennyire nekem fekszik és nem vagyok hajlandó egy percet se aggódni már.
Lemegyek egy héten 2-3*, azt eszem amihez kedvem van aztán jónapot.
Igaz, lett hasam, a mellem összeesett, de van valami formám még mindig és nem sörösüveg a vállam.
Nekem ez elég.
Másrészt egészséges, ez még egy jó érv.
Sose a marketingre épülő cégek nyereség vágyát nézem, mint ahogy azt sem hogy az, eladni kívánt termékeket 100kg-os "akcióhősök" futtatják, ilyen-olyan jól hangzó szlogennel, amivel csak az a baj hogy nem dolgozó embereknek szól. Mai napig nem tudtam normális tömeget magamra szedni fél évek kellettek pár kg-hoz is, ebben bizonyára közre játszik a szolidabb fizikai munka, ami pont elég ahhoz hogy ne pihenjek/egyek eleget, meg ha tehetném se lehet hisz nem csak ebből áll az élet, mint mondjuk Kathi Bélának, Cutlernek, Coleman-nek, azért meg nem fogok tízezreket kidobni még további kiegészítésre hogy jobban jöjjön az izom. A realitás határán maradva, nem vágyom nagy izomzatra mert azt megtartani is pénz kérdés, legyen egy egészséges, férfias formám, ne legyen hasam ennyi bőven elég.
Ha nem csinálnám nem volna tekintély= Ugyan úgy néznének rám mint a 20. vékony srácra.
(ezért keresztre fognak itt feszíteni, de nem érdekel)
Ez nem ott sport ahol a kokszos majmok a színpadon feszengnek, és nem is ott ahol ezek a patika emberek a náluk mondjuk ezerszer jobban elfogadható fizikumú ugyanúgy színpadon parádézókat b*zizzák, szimplán mert robbanásszerű népszerűségnek örvend. Mind2-t leszrom, mert nem az én világom. Nekem nem az a teljesítmény hogy feszengsz külsőségeken, ennyi erővel keress sokat, járj drága cuccokban, mert az is "menő".
Ez ott sport ahol lemegy az ember feszkót levezetni, karban tartani magát, kicsit formálni magán.
Te csak motivációdat vesztetted. Ha nem érdekel, nem motivál, ne csináld. Ha meg szereted csinálni találd meg újra azt amiért szereted.
Számomra ez a sport az önmagammal való kapcsolatot jelenti. Megismerni saját testem, izmait, működését. Elérni egy nekem tetsző fizikumot, megtanulni harmóniában élni (főleg a stressz kontrollálására gondolok). ÉS nem utolsó sorban korrigálni a gerincferdülésemen (rohadt kamaszkor 150->180 cm, és rohadt cs 1.6 :D ). Ez utóbbin még van mit alakítani, de sokkal többet értem el saját erőből, mint anno gyógytornásznál.
Persze az onnan szerzett ismeretek is segítettek, de a saját utánajárásom milliószor többet jelentett.
Nah hosszú lett és ömlengős. Mind1 nekem erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!