Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kókuszzsír vagy a kukoricacsír...

Kókuszzsír vagy a kukoricacsíra étolaj a jobb diétába?

Figyelt kérdés
2015. okt. 23. 09:18
 1/6 anonim válasza:
A kukoricacsírás olajat nem ismerem, viszont a kókuszzsírnak nagyon sok pozitívuma van és még a vegetariánus étrendben is gyakorta használják.
2015. okt. 23. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Szintiszoli123 ***** válasza:

milyen pozitívuma van a kókuszzsírnak azon kívül, hogy bírja hőt?

E-vitamin semmi nincs benne.

Az epebetegnek jó lehet, epesav nélkül is emészthető, de ugyanez elmondható a tejzsírról (tehát vajról) is.

2015. okt. 23. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A kókuszzsír sokkal jobb a diétában. Én ezt használom a diétához.
2015. okt. 23. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 kennymc ***** válasza:

Szintiszoli, a kérdés az volt, hogy melyik jobb diétában, nem pedig, hogy melyiknek magasabb az E-vitamin tartalma. Elárulom, hogy a kókuszzsír is tartalmaz E-vitamint. Ott meg már nagy probléma van, ha valaki csak étolajból akarja a szervezetet E-vitaminhoz juttatni.

Kérdező,

Egyszerű étolajnál jobb, de diétában egy Kókuszzsírt meg se közelíthet a Kukoricacsíra. Kókuszzsírnak 50%-os Laurintartalma miatt, ami segíti a tápanyagok beépülését. Sütéshez kókuszzsírt, salátához Extraszűz olivaolajat használj.

2015. okt. 23. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Szintiszoli123 ***** válasza:

kennymc!


Igazad van, offoltam. #1-es válaszolónak szántam a kérdést.


"Elárulom, hogy a kókuszzsír is tartalmaz E-vitamint" - gondolod?

[link]

"csak étolajból akarja a szervezetet E-vitaminhoz juttatni. " - én ilyet nem feltételeztem.


Egy zsírforrás pozitívuma a benne lévő tápanyagok mennyisége. Számíthat még a hevíthetőség. Leírtam, hogy miért jó a kókuszsír és azt is, hogy miért nem. Ez a kérdezőnek sem indifferens.


Hogy ne csak offoljak:

Fogyás szempontjából nincs jelentősége, hogy kókuszzsír vagy kukoricacsíra olaj. Egyiknek sincs semmilyen hatása a zsírvesztésre. A kókuszsír 80-a telített zsír, a kukoricacsíra olajnak sz@r az omega3/6 aránya, de ezek csak hosszú távon befolyásolhatnak bármit is, azt is csak akkor, ha valaki csak ezekre alapozza a zsírbevitelét.


Alapvetően mindkettő rossz ahhoz, hogy a zsírbeviteled alapja legyen. Ahogy is kennymc írja: Sütéshez kókuszzsírt (mert bírja a hőt), salátához Extraszűz olivaolajat (mert jó E-vitamin forrás ás alig van benn omega 6) használj. Menjen néha hidegen sajtolt lenolaj is, mert sok benne az omega 3 (ezzel még a kukoricacsíra olaj omega 6 tartalmát is ellensúlyozhatod) és az E-vitamin.

2015. okt. 23. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2015. okt. 26. 15:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!