Mennyi idő alatt tudtatok hozzá szokni az új életmódotokhoz, hogy teljesen tisztán étkeztek?
Leginkább itt a szervezet vonatkoztatásában kérdezem.
Köszönöm előre is a válaszokat
N
Az egészségtelenebb ételek elhagyása szerintem simán mehet egyik napról a másikra, a testnek nem fognak hiányozni... :) Bele kell jönni, de ez szervezés meg lelki dolog, a testünknek jót teszünk vele s amúgysem olyan nehéz, legalábbis nekem nem volt az, bár eleinte kicsit sok időt emésztett fel a jóllakás, kísérletezés, miegymás. Odavoltam a változatosságért és kicsit speciális az étrendem. Ma már nem értem, mi volt benne nehéz.
Visszaút pedig nem volt, egészségesen akartam élni, energikusan és jó közérzettel... Nem mintha bajom lett volna korábban, de jobb így ;)
Kár, hogy a megfelelő mozgás nekem keményebb dió, pedig annyira világos, hogy roppant fontos.
Azt nem tudom egészen pontosan, mi a tiszta étkezés, de túl messze nem lehetek tőle. Nem állítom, hogy sosem lengek ki, de ez extrém ritka s remélem, majd elmúlik, általában nem jó semmire, inkább csak rebellis énem kirohanása vagy a legfontosabb rokonok felé tett engedmény az étkezésben (egészen apró, mivel egész jó ételekkel várnak, csak az én életmódom szigorú).
Később persze valamivel könnyebb, amikor már egészen belejön az ember. De az eleje sem vészes szerintem.
Ahogy már írtam, a testnek főleg nem.
Habár biztos vannak esetek, amikor a már nem egészséges test nem tud jól kezelni egy hirtelen változást... Vagy ha valaki jóformán sosem evett zöldséget és gyümölcsöt, annak sem tanácsos hirtelen átállni nagy mennyiségű fogyasztásukra. A nagyon durva ugrás könnyen lehet sokkoló. De normál esetben nem hiszem, hogy baj lenne.
Pár hét alatt leszokik a szervezet a cukorról (csokizabálás, ha erre gondolsz a kérdésben), rövidebb idő alatt, mint gondolod. Előfordul 1-1 visszaesés, de az is egyre ritkább lett. Ha egyszer egyszer eszem csokit, utána pár napig kívánom, utána újra elmúlik.
Gyümölcsöt, zöldséget szereti a szervezet, ehhez könnyű hozzászokni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!