Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi idő alatt tudtatok...

Mennyi idő alatt tudtatok hozzá szokni az új életmódotokhoz, hogy teljesen tisztán étkeztek?

Figyelt kérdés

Leginkább itt a szervezet vonatkoztatásában kérdezem.

Köszönöm előre is a válaszokat

N

2015. okt. 30. 10:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Teljesen tisztán senki nem étkezik, csak szálkásítás alatt. Nem kell hozzá idő. Kezd el és egyre jobban rutinná válik. A szervezetedet meg nem kell hozzászoktatni.
2015. okt. 30. 10:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Kb 1 nap alatt, mikor az orvos azt mondta, hagy elmegyek ehhez a dietetikushoz és változtatok, vagy legközelebb már nem csak úgy fog tűnni a tüneteim alapján, hogy infarktusom van, hanem ténylegesen az is lesz...
2015. okt. 30. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Az egészségtelenebb ételek elhagyása szerintem simán mehet egyik napról a másikra, a testnek nem fognak hiányozni... :) Bele kell jönni, de ez szervezés meg lelki dolog, a testünknek jót teszünk vele s amúgysem olyan nehéz, legalábbis nekem nem volt az, bár eleinte kicsit sok időt emésztett fel a jóllakás, kísérletezés, miegymás. Odavoltam a változatosságért és kicsit speciális az étrendem. Ma már nem értem, mi volt benne nehéz.

Visszaút pedig nem volt, egészségesen akartam élni, energikusan és jó közérzettel... Nem mintha bajom lett volna korábban, de jobb így ;)

Kár, hogy a megfelelő mozgás nekem keményebb dió, pedig annyira világos, hogy roppant fontos.

Azt nem tudom egészen pontosan, mi a tiszta étkezés, de túl messze nem lehetek tőle. Nem állítom, hogy sosem lengek ki, de ez extrém ritka s remélem, majd elmúlik, általában nem jó semmire, inkább csak rebellis énem kirohanása vagy a legfontosabb rokonok felé tett engedmény az étkezésben (egészen apró, mivel egész jó ételekkel várnak, csak az én életmódom szigorú).

Később persze valamivel könnyebb, amikor már egészen belejön az ember. De az eleje sem vészes szerintem.

Ahogy már írtam, a testnek főleg nem.

Habár biztos vannak esetek, amikor a már nem egészséges test nem tud jól kezelni egy hirtelen változást... Vagy ha valaki jóformán sosem evett zöldséget és gyümölcsöt, annak sem tanácsos hirtelen átállni nagy mennyiségű fogyasztásukra. A nagyon durva ugrás könnyen lehet sokkoló. De normál esetben nem hiszem, hogy baj lenne.

2015. okt. 30. 18:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Pár hét alatt leszokik a szervezet a cukorról (csokizabálás, ha erre gondolsz a kérdésben), rövidebb idő alatt, mint gondolod. Előfordul 1-1 visszaesés, de az is egyre ritkább lett. Ha egyszer egyszer eszem csokit, utána pár napig kívánom, utána újra elmúlik.

Gyümölcsöt, zöldséget szereti a szervezet, ehhez könnyű hozzászokni

2018. jún. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!