Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mitől van a derékfájás?

Mitől van a derékfájás?

Figyelt kérdés

Naponta szoktam edzeni, de nem rengeteget pl. az egyik nap kar és vállizom (húzódzkodások kb 30 meg 75 fekvőtámasz, meg még egykezes súlyzókkal) És miért kezd az edzés közepette mikor előrehajolok megfájdulni,belehasítani a derekamba... az ilyen gyakorlatokat nem hiszem hogy lehet rosszul csinálni... Most hogy belegondolok nem szoktam megerőltetni a bemelegítést talán azért...

És mit kellene ennem nap mint nap hogy sikeresebbek legyenek az edzéseim... Tudom most egy kicsit eltértem a fő kérdéstől, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre tapasztalatotokra, de légyszi először a fő kérdésemre felelljetek hogy mitől van derékfájás és miért fáj az enyém... Válaszaitokat köszi előre is:D 15/F

2015. okt. 29. 15:38
 1/10 Szintiszoli123 ***** válasza:
gyenge hasizom.
2015. okt. 29. 15:57
 2/10 A kérdező kommentje:

Ezt hogy gyenge a hasizom hogy érted?

De ha hasizomra edzek utánna is néha elkezd fájni.

2015. okt. 29. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
helytelen testtartás miatt, de lehet húzódás is
2015. okt. 29. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is azt mondanám, hogy a törzsed gyenge. Nálam a hiperhajlítás sokat segített a problémán, megerősítette az alsó-háti izmokat.

A bemelegítést pedig tessék erőltetni, sokat számít. Alaposan mozgasd át magad, és a nagyobb súlyos gyakorlatokat fokozatosan kezdd, kisebb súllyal.

2015. okt. 29. 17:19
 5/10 Szintiszoli123 ***** válasza:

A gyenge alsó hát is lehet probléma.

Saját példámon tudom, reumatológus és gyógytornász is alátámasztotta, hogy a derékfájdalmat gyakran az ellenoldali izmok gyengesége okozza. Nálam ez volt. A hasazás rakta rendbe a derekamat.

Hasat felüléssel vagy haspréssel edzel? A felülést felejtsd el! Csak hasprés és lábfelhúzás. Az oldalsó törzsizmokat is erősítsd.

2015. okt. 29. 17:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen hasprés, lábemelés, és 60sec hidtartás
2015. okt. 29. 18:51
 7/10 A kérdező kommentje:
De nem csak akkor fáj a derekam ha felülésezek hanem akkor is ha súlyzózok,fekvőtámaszozok, akkor is attól hogy gyenge a hasizmom? Légyszi küldenétek olyan bemelegítő gyakorlatokat amik nagyon jók és ti is azt használjátok
2015. okt. 29. 18:54
 8/10 Szintiszoli123 ***** válasza:
A bemelegítés nem fog változást hozni. Menjen tovább a hasazás, csinálj felhomorítást (ami igazából nem lehet homorú, csak egyenes, mert, homorú, akkor már nyírod a gerinced) és oldalsó hasizom gyakorlatokat. Ahogy írták is: Figyelj a testtartásodra. Ülj egyenesen. Ha 2 hét nem hoz változást, menj szakorvoshoz, mert más a baj.
2015. okt. 29. 20:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Már 3 napja nem edzek és elmúlt a derékfájás!!! Akkor méh is az edzéstől volt?
2015. okt. 31. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Pelvic tilt.

Szimplán annyi a dolog lényege hogy bizonyos izmaid túlfeszültek, görcsösek, és rossz tartást eredményez:

a csípőd előre van dőlve. Ezáltal kinyomod a feneked, a gerincedet pedig extra terhelésnek teszed ki.

Töltsd le a powerbuilder oldaláról az e-bookjukat, és a mobilizációról szóló részt olvasd el. Vannak teszt feladatok, azokat csináld meg mind, értékeld ki, és a leírás (és jutubon bemutatott) alapján csináld a korrigációs gyakorlatot.

Btw másik út: beutaló ortopéd szakemberhez, vagy elmész gyógytornászhoz.

2015. okt. 31. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!