Milyen fehérjét kéne szednem, ha egyes típusú
cukorbeteg vagyok?
Figyelt kérdés
Már régóta edzem,kondizom,nem vagyok egy agyongyúrt. 180 magas 70 kg. Szikár vagyok,van valami formám,de most 5 év után eljutottam oda,hogy 65-70-re tudtam magam felkűzdeni,de ennél feljebb nem akarok menni. Ilyen vékony testalkatú vagyok,valamint ugye a szénhidrát bevitelem is elég erősen szabályozva van. Nem testépítő akarok lenni,csak felmenni 75-80 kilóra. Régen kaptam olyan fehérjét,ami nem tartalmazott egyáltalán szénhidrátot. De már nem tudom milyen volt,ezér' segítséget kérek,milyen fehérje porok vannak,amiknek nincsen szénhidrát tartama,vagy nagyon minimális?
Semmilyet, mint olyan a fehérjepor erősen inzulinogén. A kalóriákat szilárd fehérjeforrásokból, telítetlen zsírokból és a megszabott szénhidrátmennyiségből fedezd. Ugye nem kell mondanom hogy jó minőségű szénhidrátforrásokat kell választanod.
Beszélj az orvosoddal, vagy ha nem ért a sport részéhez keress egy másik szakembert akivel ezt át tudod beszélni és esetleg állítani kell valamit. Lassú, gyors inzulin, merkformin ha szedsz stb.
De az edzés utáni időszakban lenne a legfontosabb a ch fogyasztás.
2015. okt. 26. 16:41
4/6 A kérdező kommentje:
Utolsó,szerintem félreérted. Mivel a szénhidrát bevitelem le van szabályozva,emiatt szeretnék csak fehérjét tartalmazó port inni. Tudom,hogy a tömegnövelés alapja a szénhidrát,dehát abból nem tudok akármennyit magamhoz venni. Nyilván enni,edzés után eszem,de ez sajnos kevés.Arra meg nincs pénzem,hogy állandóan csirkemellet egyek rizzsel.
2015. okt. 26. 21:09
5/6 anonim válasza:
a főtt tojás lehetne egy választás,vagy a natúr tojásfehérje por.
és a combot is eheted nem kell mindig a mellét,főleg hogy te szinte zsírral tudsz csak kalória pluszba menni.
2015. okt. 26. 21:46
6/6 anonim válasza:
Az az alap, hogy jól kajál az ember. Ez befektetés.
Az aminosavakat mi szállítja el a vérből a szövetekhez, főleg ha gyorsan felszívódó folyékony forrást fogyasztasz?
Na ná hogy az inzulin. Így én nem fogyasztanék tejsavófehérjét csak ha lőnék mellé X mennyiség fast acting insulint is. Különben acidózis léphet fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!