Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van ez edzés közben?

Miért van ez edzés közben?

Figyelt kérdés

Az van, hogy teljes testedzést csinálok, és eddig lazán végigcsináltam 6, akár 7 sorozatot, most meg már az első sorozat után teljesen kész vagyok, semmi erőm a többi sorozathoz.. Igaz elég sok gyakorlatot csinálok.

Érdemes lenne végig erőltetni/szenvedni a többi sorozatot? És ez mitől van?

2015. okt. 15. 16:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
lehet túl edzetted magad tartanod kéne legalább 1 hét pihenöt
2015. okt. 15. 16:43
 2/15 A kérdező kommentje:
Lehet jót tenne, sőt biztos, csak sajnos bennem van az hogy nem lehet, csinálni kell, muszáj, eddig sosem tartottam 2 napnál több pihenőt, de úgy látszik muszáj lesz az az 1 hét. Köszönöm válaszod.
2015. okt. 15. 16:45
 3/15 anonim ***** válasza:
Minden heten pihenni kell 1-2 napot, mert a testednek is pihennie kell, es pihenés kozben épülnek az izmok ;)
2015. okt. 15. 16:52
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel tisztában vagyok, természetesen szoktam pihenő napot tartani, ezen a héten nem is edzettem még, ma neki álltam és semmi, 1 sorozat után úgy éreztem, ennyi, kész végem, és abba hagytam.. :/
2015. okt. 15. 16:54
 5/15 anonim ***** válasza:
Az idegrendszernek is szüksége van pihenésre! 1 hét pihi nem vág földhöz.
2015. okt. 15. 16:59
 6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon nincs más választásom.
2015. okt. 15. 17:01
 7/15 anonim ***** válasza:

Pihi nem árt az fix.

Másik dolog, hogy havi 1 kis súlyos edzés se árt. Állítólag jót tesz a vérkeringésnek, így jobb az izom ellátottsága ergó jobb a regeneráció edzés közben is.

Kis súlyos magas ismétléses: min 20 ismétlés. Lehet csinálni szép félpiramisban is 20-30-40-50. Felfelé vagy lefelé ahogy tetszik. Változtatod közben nyilván a súlyt az ismétlésszámnak megfelelően.

Jut eszembe a kajád folyamatosan állítod a fejlődésedhez? Esetleg az is játszhat h nem elég a szénhidrát, és hamar kimerül ami van edzés közben.

Mióta edzel? Mióta észleled ezt?

Az is lehet hogy jobban járnál egy 3-4 napos osztottal esetleg.

Próbáld ki a pihenést, ellenőrizd a kaját, súlyokkal is játszhatsz. Ha semmi nem, akkor meg állj át osztottra. Én is anno tapasztaltam hasonlót, de pont váltottam edzéstervet ismerős miatt, és utána ment (szóval az okát nem volt időm kideríteni).

2015. okt. 15. 17:06
 8/15 A kérdező kommentje:
Ó én hülye.. Azt elfelejtettem oda írni, hogy saját testsúllyal edzem, ezen kívül csak kézi súlyzót használok vállvonogatáshoz, evezéshez stb.. :)
2015. okt. 15. 17:11
 9/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem előzőhöz írni, hogy már lassan 8 hónapja edzem, ezt tapasztaltam már régebben is, de ennyire "erős" nem volt a dolog. Ez az egész most körülbelül 1 hete kezdődött.
2015. okt. 15. 17:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Pihenj. Aludj többet, egyél eleget.
2015. okt. 15. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!