Segítség! Továbbá mennyire valós ez a növényi csodafehérje?
A tej származékoknak, így nyílván a savónak is, főleg mivel nem létezik teljesen tiszta savó, van némi gyulladás keltő hatása, bár még így sem valószínű, hogy ettől gyulladt volna be a heréd...
Azért fogyasztunk állati eredetű fehérjét, mert teljes az amino profilja, a növényinek viszont nem. A tojás fehérje por vagy a beef a legjobb választás, de ezeket meg arany árban mérik...
Amúgy nem kell fehérje port fogyasztanod, nyugodtan bevihetsz minden tápanyagot húsból, tojásból, túróból és a szüleid is nyugodtak maradnak...
De a növényi fehérjével sem cseszel ki nagyon magaddal, mivel nem azon az 1-2 adag shaken fog múlni edzés után a fejlődés, hanem az egész napi kaján...
De azért a szója fehérjéket kerüld, bár én abban sem vagyok biztos, hogy a szója tényleg olyan ördögtől való lenne, hiszen a japán konyha egyik fő alapanyaga, aztán nézd meg, mennyi ott az átlag életkor...
"japán konyha egyik fő alapanyaga, aztán nézd meg, mennyi ott az átlag életkor..."
Meg a tengernyi hal és friss rizs és rengeteg zöldség. Egy japán kb. 4x annyi zöldséget eszik, mint egy átlag európai.
Ezt nem vitatom, de ettől függetlenül itthon a builder propaganda halálos méregként emlegeti, a japánok meg mégis hosszú életet élnek... Mondjuk meg kell hagyni ők valódi élelmiszerként alakalmazzák, nem pedig koncentrált por formában...
Ja és még annyi eszembejutott a növényi fehérjékről, bár konkrétan a rizst még nem kóstoltam, de a borsó és szója fehérjékről tudok nyilatkozni, hogy ordenáré undorító hányás ízük van.
Lehetséges, hogy a gyulladás baktériumtól jött, a savó pedig fent tartja? Mert majdnem 1 évig tasakokban vettem a fehérjét, most meg már 4-5 hónapja vödrös kiszerelésen élek, ugye ilyenkor 1,5 mérőkanálnyi mennyiséget nyomatok a shakerbe, lehet, hogy kicsit sok a mennyisége.
Természetesen a kajálás rendben van, csak valami extrához akartam juttatni magamat a fehérjével, de akkor visszaállok az alap fejadagokhoz. :D
"Szerintetek mit mondjak, hogy végre leszálljanak a tejsavóról, és végre békében folytathassam az edzésem? (megjegyezem, hogy szerintük allergiás vagyok rá, ezért gyulladt be a mellékherém.)"
Egyáltalán nem biztos,hogy hülyeséget mondanak.érdemes lenne elhagynod a tejsavót,és megnézni,hogy milyen változások állnak be.Egyéb szinten is érezheted,hogy jobb nélküle az emésztésed,nem termelődik nyálka a garatodban.A tejsavó ugyanolyan rossz az embernek,mint a tej.Ha már említetted a marketingfogást:A növényi fehérjék ugyanolyan jók,mint az állatiak.Valakinek nagy haszna volt abból,hogy lehúzta a növényi fehérjét,így elterjedt a téveszme,hogy csak csakis az állati a f..sza...
Az edzésedet pedig folytathatod szépen békében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!