Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Meglátszana a fejlődésemen,...

Meglátszana a fejlődésemen, ha a 2 gramm/tskg fehérje mennyiségbe a növényit is beleszámolnám? Így kb.70%-a lenne állati.

Figyelt kérdés

2015. aug. 7. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Működhet. Azt amúgy nem igen szokták figyelembe venni, hogy az állati forrás mellett a növényi is jobban hasznosul, az meg alap, hogy minden étkezésünk komplex, tehát van benne hús, tojás vagy valami más állati fehérje.
2015. aug. 7. 21:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Mivel van, aki simán fejlődik 2 grammnál kevesebbel is, már emiatt is OK lehet. De a növényi fehérje is fehérje, csak kicsit rosszabbul szívódik fel (de ez is komplex dolog, amit mellette eszel, az is befolyásolja) s persze nem komplett, de ha többféle növényt eszel (nem muszáj egyszerre) s azok jól kiegészítik egymást, akkor ez se gond.

Mivel vegán testépítők és erőemberek is vannak, a növényi fehérjéket nem helyes semmibe venni, szerintem inkább csak a biztonság kedvéért nem számolnak velük, akik nem számolnak velük, ahogy a nettó testtömeg helyetti bruttó testtömeg is az egyszerűség miatt s azért van, mert max. több lesz az érték, ez sok testépítő szemében nem baj. Hogy ez jó-e így, arról megoszlanak a vélemények, személy szerint mind a túl kevés, mind a túl sok fehérjét rossznak tartom, bár ki vagyok én, ugye, csak egy táplálkozás iránt érdeklődő laikus, aki szeretne egyszer testépíteni is.

2015. aug. 8. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!