Ha az izmoknak többnyire 48 óra kell a regenerálódásra, akkor miért egy héten egyszer edzünk, vagy maximum kétszer egy izom csoportra?
Figyelt kérdés
Vagy az idegrendszernek a regenerációja a mérvadó, és az több, mint 48 óra? Vagy miért?2015. okt. 13. 11:22
1/7 anonim válasza:
Én egy nap nem csak egy izomcsoportra edzek.
2/7 anonim válasza:
Mert a legtobben nem ertenek az edzeshez semennyire
3/7 anonim válasza:
Mert a szteroidokkal együtt lett értelme az osztott edzésnek, a body builderrel foglalkoző fő honlapokat pedig mind mind szteroidhuszár emberek vagy edzőik szerkesztik... A sok kis nyomoronc átveszi tőlük az ő edzésterveiket és ha jön valaki 15-20 éves amatőr tapasztalattal és azt meri mondani, hogy natural embernek a teljes test edzés sokkal hatásosabb, azt egyből lehurrogják, lepontozzák stb stb... Így aztán egyre többen csesznek el egy csomó időt a felesleges osztott edzésükkel sokszor 0 izomtömeggel...
4/7 anonim válasza:
Mert nem az osztott edzéstervvel van a gond, hanem azzal, hogy csak hetente edzenek az adott izomcsoportra. Nyugodtan fel lehet bontani 4 napra a testrészeket és folyamatosan edzeni. Így 4 nap pihenő lesz minden izomnak, ami bőven elég.
5/7 anonim válasza:
Mert mindenféle kox nélkül is el lehet jutni egy olyan szintre, ahol olyan intenzíven tudsz edzeni, hogy kell a szervezetednek (tehát nem csak az izmoknak, hanem az ízületeknek, inaknak és -ahogyan te is írtad- az idegrendszernek) 5-6 nap pihenő a teljes regenerációhoz.
Ha meg már 5-6 nap a pihi, akkor egyszerűbb hetes ütemezést csinálni.
Egyébként ez telesen reális, ha nem a testépítés az életed, hanem mellette dolgozol, mást is csinálsz, aktív életet élsz, családod van, stb.
És ilyen esetekben teljesen ideális is, mert izomcsoportonkénti heti 1 edzéssel is a nagy átlaghoz képest sokkal egészségesebb, sportosabb vagy és jobban us nézel ki.
6/7 anonim válasza:
hát nem tudom, nekem szokott pl 4-5 napig izomlázam lenni lábamban, és hát / mell edzés után is sokszor 3 napig még "fáj" az izomcsoport, én amióta edzek, osztott edzéstervvel edzek, heti 5 alkalommal, és 5 napot pihen minden izom. mivel pl felhúzásnál igénybe veszem a lábamat is, vagy mellezésnél minimálisan az első deltákat és a tricepszet is, egyáltalán nem hülyeség SZERINTEM az osztott edzésterv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!