Diétázok, túlsúlyos vagyok ezt állítottam össze jó lesz?
Én 175cm magas vagyok és 135kg.
Az itt összeállított étrendnél főleg a rostbevitelre helyeztem a hangsúlyt, de mivel az étrend java része zöldségekből áll így talán jó lesz?!
NAPONTA, KISEBB RÉSZEKRE EL LESZNEK OSZTVA
Gomba: 200g - 5rost
Zabpehely: 100g - 10rost
Kígyóuborka: 500g - 3rost
Fejes Saláta: 500g - 3rost
Sárgarépa: 300g - 11,1rost
Banán: 200g - 7rost
Ezek a zöldséget illetve ami az gőzöléses párolással lesz megcsinálva. Nem sütve meg főzve, mert úgy tudom hogy a hasznos tápanyagok kifőnek illetve kisülnek ha úgy csinálják.
Mint látni lehet rizs helyett zabpehely lesz.
Illetve ezekhez hozzájön még a napi:
Csirkemell: 250g
A csirkemell sütéséhez 1ek kókuszzsírt használnék.
Napi Tápanyagelosztás:
- 62% Szénhidrát
- 25% fehérje
- 13% Zsír
VITAMINOK, STB:
- Napi 3 kapszula Krill Rákolaj.
- Napi 2 kapszula C-Vitamin (Bioflavonoidos)
- Napi 2 kapszula Kálcium+Magnézium
- Napi 1 kapszula Daily Vita-Min (azért csak kettő, mert nem szeretném a szelént túladagolni, elég az a 200µg ami benne van ebben a közös kapszulában nem?)
Mivel nem leszek testépítő csak fogyni szeretnék, illetve majd saját testsúlyos edzéseket végeznék szerintem, talán nem fontos hogy több csirkemellt egyek. Elég ez a testsúly kg/1g.
Így állok:
FEHÉRJE: 95,49
SZÉNHIDRÁT: 158,29
Emellé menne napi 6X15 perc szobabicikli.
A későbbiekben ha már fogytam kicsit hozzá iktatnék heti 3X30 perc gyors sétát is a szabadban. Plusz fegyencedzést. Így ez jó?
+ Napi 2-3 l víz.
JAVÍTOM:
- Napi 1 kapszula Daily Vita-Min (azért csak egy, mert nem szeretném a szelént túladagolni, elég az a 200µg ami benne van ebben a közös kapszulában nem?)
Hetero vagyok, de most szerelmes lettem!
Valaki a rosttal, és vitaminbevitellel foglalkozk inkább az étrendnél!
Btw fehérje lehet magasabb, also: kalóriát is számolj fogyásnál sokat jelenthez. Ami kaját összeírtál NAGYON kevés, ezt ilyen formában nem ajánlom. Még felvezetéssel (fokozatosan szoktatod magad rá) se nagyon. Lődd be a kalórával szerintem, egy napi szükséglet -500 ra (mozgást is beleszámítva) és akkor jó vagy. 160g ch intenzív mozgás mellett kínzás lesz.
Bár ez én vagyok, és nem vagyok nagy szakértője a fogyásnak
Igen ez így 1774 kcal.
Mivel ülőmunkám van, nem nagyon kell rohangálnom gondolom így nincs annyira + kalóriára szükségem mint annak aki kemény fizikai munkát végez.
Főleg hogy a jelenlegi edzés csak a 1,5óra szobabicikli (minden étkezés után 15perc) meg a Fegyencedzés. ment volna a fehérje igazából 500g-ra is naponta, de nem tudom lesz e annyira keret.
De mondjuk ha a fehérjét feltolom 500g-ra naponta úgy jó lesz?
A most összeállított étrendre ezt írja ki a kalóriabázis:
"Ma 1667.81 kalóriával többet égettél el, mint amit bevittél.
Tökéletesen teljesítetted a mai tervet, csak így tovább!
Ebben az ütemben heti 1.52, havi 6.5, fél év alatt pedig 39.64 kg fogyást lehet elérni."
Ha jól értelmezem amit mondtál azt csináljam, hogy a napi elégetett kalóriamennyiségem -500 legyen?
Ha a csirkemell 500g lenne és ezekhez hozzáadnék napi 100g rizst akkor ez lenne:
- Napi elégetett kalória: -1042.81
- Heti 0.95, havi 4.06, fél év alatt pedig 24.78 kg fogyást lehet elérni
Ez így jó lesz?
1000 kcal deficit (ez persze csak tipp az oldal részéről, nem tudhatjuk, mennyire jó közelítés) az nem kevés, de van, aki bevállalja, ez már azért jobb, mint a kezdeti kalóriamennyiség, amitől pl. nekem jártányi erőm se lenne 63 kilósan... Persze ez én vagyok, de akkor is.
Egyetértek a korábbi hozzászólóval, mehet kicsivel több fehérje. De ne keverd a dolgokat, 500g csirke és 500g fehérje az teljesen más...
Csak mert ülőmunkát végzel, kell energia.
Ez emberfüggő, nem tudjuk megmondani, Neked mennyi kell, csak tippelni s a kezdeti elképzelésed szerintem alacsony.
Néha magammal példálózok, aki lehet, hogy nem vagyok tipikus, de 163 centis, keveset mozgó s ennek megfelelően nem izmos harmincas nőként 2000 kcal (plusz sok kilengés) mellett fogytam, amíg megvoltam 70 kg (nem gyorsan, de normális edzés vagy több túrázgatás mellett gyorsan ment volna). Lehet, hogy gyors az anyagcserém, de mindig elámulok, amikor duplaennyi súlyú edző férfiak jóval kevesebbet esznek s már láttam ilyen esetet párszor.
Persze sokfélék vagyunk és van, aki bírja az extrémebb deficitet (bár az kockázatosabb az izmokra nézve s amúgyis nyilván nehezebb)... Mindazonáltal néha úgy gondolom, sokan túl szigorúra állítják a kezdeti értéket, mert azt hiszik, többel már nem tudnak fogyni. de itt a testépítésben már láthattunk olyan, nálam jelentősen magasabb, izmosabb fickókat, akik az én fogyókúrás kalóriamennyiségemmel akartak tömegelni... Lehet, hogy extrém esetben bejön, de az nem lehet tipikus.
A párom 63 kg, könnyű fizikai munkás. 2500 kcal mellett simán fogy. Azt hiszem, ő is elég jól állhat anyagcsere-sebességgel, de azért infó ez is.
Egy kemény fizikai munkásnak jópárezer kcal kellhet, ez persze függ a testméretétől, izomzatától s a kemény fizikai munka sem egyforma.
Utolsót nem olvastam végig, nagyon ömlesztett.
napi 2g/ttkg fehérje mehet, az se baj ha kicsit kevesebb. Szal olyan 1.7-2 ig bármi jó lesz.
Kalóriabázis az olyan meeeeh forrás. Jó is valamire de azért nem egy alapos dolog. Igazából neked jó lesz, lődd be a napi mozgásodat rajta, illetve a kajákat, és úgy legyen -500 kb a kalóriadeficit. Igazából ez csak rajtad függ hogy növeled / csökkented. Ha több a kalóriadeficit akkor gyorsabban fogysz, viszont izmot is veszítesz, ami viszont egy nőt csinossá tesz (mmint az izom).
Szeritem lehet megéri kicsit lassabban fogyni, sokkal csinosabb maradsz utána, illetve a bőröd is feszesebb marad. Sokan nagyon gyorsan le akarnak fogyni, ami gyakran utána jojózásba csap át, illetve semmi alakjuk nem marad, mert a hirtelen fogyás, és koplalás az összes izmot is leépíti róluk. Így vékony mint egy bot, de jól se néz ki, ÉS még a bőre is lóg. Most hogy ez kinél milyen szint, azt embere, és genetika válogatja.
Fél év alatt 20-30 kilót ledobni szerintem ideális lehet, de ez csak személyes vélemény, és becslés, semmilyen tapasztalati összefüggésem nincs e témában. Mindenesetre a terheléses edzést (legyen az fegyenc, vagy súlyzós, vagy bármi más) mindenképp ajánlom közben.
Esetleg olvasd el a sárga kapszula c. könyvet, letölthető ingyenesen netről, biztos találsz benne hasznos dolgot.
Vagy googlizz rá: alapismeretek
és azt a pár cikket olvasd el (több fejezetes)
sok sikert! ha van még kérdésed itt is, de pmben is szívesen válaszolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!