Milyen edzéstervet ajánlanátok egy teljesen kezdőnek?
Figyelt kérdés
Soha nem jártam konditerembe soha nem edzettem semmit a sulis tesiórákon kívül de most szeretném elkezdeni építeni az izmaimat viszont igy a totál nullárol nem tudom hol is kezdjem. Személyi edző drága így azt hanyagolnám. Mit javasoltok? Találtam ezt a fegyencedzés c. könyvet am jónak tűnik, van valakinek tapasztalata esetleg ezzel kapcsolatban? 23/F2015. szept. 13. 21:47
11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Igazábol azért kezdenék el edzeni hogy kinézzek valahogy meg azért az se árt ha összeszedek egy kis erőt és javulna a kondícióm :)
2015. szept. 15. 22:11
12/14 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni hogy futni már futok egy ideje, az tűnt a legegyszerűbb lépésnek.
2015. szept. 15. 22:16
13/14 A kérdező kommentje:
A legnagyobb gondom a karom. Kicsit durvának érzem hogy kb fél fekvőtámasz sem megy.
2015. szept. 15. 22:20
14/14 Blade Bone válasza:
Bölcs gondolat, és amúgy nem is árt a jó kondi ebben a mai világban, ahol a kormány mindenféle szeméttel mérgezi az embereket. .. . Amúgy akkor az jó mindenképp, ha már jársz futni, hiszen tényleg, egyszerű de mégis hasznos lépés. A fekvőtámaszra meg érdemes odafigyelni, hogy mindig rendesen melegíts majd be, mert én pl párszor majdnem kórházba utaltattam magam emiat, mert túlerőltettem. Így kezdésnél meg javasolnám, hogy mindenképpen úgy kezdd el az egészet, hogy keress valami fix támaszt, mondjuk ilyen 70-80°-os szögben, így elsőre amíg belejössz, sokkal könnyebb, mintha rögtön vízszintesben nyomnád. Amikor meg érzed már, hogy menne lentebb is, akkor tedd lejjebb értelemszerűen a mércét. Valamint, ezek mellett csinálhatsz bicepsz edzést is kisebb súlyokkal, és ha már jobban haladsz majd a fekvőtámasszal, akkor el kezdhetsz edzeni kinyomásra is, csak ott ügyelni a biztonságra. Aztán még ugye nem utolsó sorban a húzódzkodás is remek erőnléti gyakorlat, valamint a felülés is amiket kedvedre variálhatsz, mint pl a fegyencedzésben. Én is rengetegfélét szoktam csinálni, és abszolút jónak tartom. Ezek tudatában, ha ezt mondjuk soknak gondolod vagy érzed majd, szét is válogathatod őket, ahogy az időd engedi, egyiknap ennyit xj-ből, másiknap amannyit xy-ból és így igazából nagyon pihenő idő se szükséges, szóval nyugodtan edzhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!