Jó ez az edzésterv? Ezzel már el lehet érni valamit? A táplálkozás és a kiegészítők rendben vannak. Otthoni edzésről lenne szó, egykezes súlyzók vannak, húzódzkodó van, a többit meg tudom oldani egy kis kreativitással.
Hétfő: Mell: - fekvőtámasz 4x20
- tárogatás 15 12 10
- fekvenyomás 4x10-12
- tolódzkodás 3-4x10-12
Kedd: Láb: - guggolás kézisúlyzóval 5x6-12
- kitörés kézisúlyzóval 3x20
- merevlábas felhúzás kézisúlyzóval 4x8-10
- vádli állva kézisúlyzóval 3x20
- felugrás guggolásból 3x15-20
Szerda: Váll: - oldalemelés 3x10-12
- vállból nyomás kézi súlyzóval 3-4x8-12
- döntött törzsű oldalemelés 3x10-12
- előreemelés kézisúlyzóval: 3x10-12
Csütörtök: Hát: - felhomorítás 3-4x15-20
- döntött törzsű evezés 5x6-12
- egykezes evezés 3x8-12
- húzódzkodás 4x amennyit bírok
- vállvonogatás előrehajolva 3x8-15
- inverz evezés 3x10-12
Péntek: Kar: bicepsz: - koncentrált bicepsz ülve 4x10-12
- bicepsz scott padon 4x10-12
- kalapács bicepsz 4x10-12
tricepsz: - homlokhoz engedés külön karokkal 4x10-15
- tricepsznyújtás állva váltott karral 4x10-15
- lórugás 4x10-18
Ezt az edzéstervet el lehetne osztani három napra. Például: Hétfőre Szerdára Péntekre. Sokkal több időd jutna pihenése.
Hétfő: Mell-hát A fekvőtámaszt én kihagynám a melledzésből. Helyette 45 fokos fekve nyomást végezzél.
Szerda:Láb-has
Péntek:Váll-kar
Azt tudom mondani neked, hogy ha megpróbálod alkalmazni ezt a három napos osztott edzéstervet nem fogsz csalódni benne.
Én is egész testes edzést végzek kb. 2 éve, azóta kezdtem el érdemben fejlődni. Tényleg nem sok értelme van naturalban szétszedni 4-5 felé.
De nagyon sok jó kombináció van, nem kell minden edzésnapon az egész testet leedzeni. Hétfőn guggolsz egyet 6 sorozattal, nincs az a genetika, hogy te másnap vagy szerda magasságában bármi érdemlegeset is edzél lábra. Ugyan így a nagy többi nagy súlyos gyakorlattal is.
Nem beszélve arról, hogy naturalban az ízületek sokkal kevesebbet bírnak, és ha te heti 3-4x guggolsz vagy húzol fel, fél év és tönkremegy a derekad. Ha meg kis súllyal csinálod, nem ér "semmit".
Meg kell találni az egyensúlyt, szét lehet szedni húzó-nyomó napra, első-hátsó napra, gépes-szabad súlyos napra, ismétlésekkel is variálhatsz, nagyon sok kombináció van. A lényeg az, hogy meglegyen a heti 10-15 sorozatod, de még ettől is el lehet térni a változatosság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!