Edzés, életmód, diéta, konditerem!?
Elkezdtem egy komoly életmód váltást, mert nagyon untam a régit. 19 éves létemre 165centi és 56kg vagyok, ami arányosan oszlik el, nem vagyok se túlsúlyos se anorexiás. Pedig ettem és nasiztam rendesen. DE. Fitt szeretnék lenni, olyan Jen Selter típus. Igen, nekem az az álom alak, se több kocka, mert nőies is legyek, de szép formás, kerek minden, lapos és erős ahol kell. Időm engedi suli és meló mellett a mindennapos kondiba járást, nem feltétlen minden nap 2 órás kemény edzéssel, azt hallottam az nem tesz jót. De már csak a szaunáért és bicikli,futás + jóga órákért bejárok minden nap. De általában erősítés és kardio, súlyok, és (jaj könyörgöm ne alázzatok meg) flabélos, kizárólag az izmaim ellazításáért, edzés előtt és után is 10 perc, amúgy baromság a fogyasztós cucc amivel hülyítik a népet. Testtömegnövelőt nem szedek, kizárólag a Mega Daily Plus One vitamin az egyetlen érdekelt kiegészítőm. Diéta alap, csak víz, max tea és természetesen turmix, hozzáadott cukor nélkül, csirkepulykahhal stb, ezekkel tisztában vagyok. Kisebb kérdéseim vannak, például a fehérjeturmix edzés után mennyire létfontosságú? A termekben ha valamit nem tudom hogy kell használni esetleg van valaki akihez oda lehetne menni? Eléggé napi rutin hogy reggel felkelek, reggeli, fél óra alatt ottvagyok, jó 2-3 órát töltök ott, csoportos óráktól függően (nekem ez kikapcsolás, mint egy jó könyv vagy LoL meccs feederek nélkül, nem elvesztegetett idő). 30perc csak a rázás meg a szauna, többi rendes 1,5 órás edzés. Esetleg még a kardió-erősítő eloszlásáról, ilyen fél óra futás meg fél óra bicikli kell...? Sok? Inkább erősítsek? Miből mennyit? (Az egyetlen problémás részem a guggolás, porcritkulásom volt és az orvos először a megerősítést ajánlja biciklivel, és ha majd nem fáj és kattog, guggolhatok. Pedig az a legjobb a popsira:D)
Nagyon örülnék ha valaki tudna ebben a pár kérdésben segíteni, nagyon köszönöm a válaszokat előre is!:)
Ha nincs rajtad felesleg akkor szerintem akkor én az erőedzés (értem itt: súlyzós edzés, calisthenics, crossfit, fegyenc, stb. amelyik szimpatikus) felé billenteném a mérleget, mert a szép formát az izom adja;)
A magas fehérjebevitel mindenkinek hasznos, ha tényleg annyit sportolsz amit leírtál akkor meg főleg. Ne félj tőle, nem hizlal mint ahogy azt sokan hiszik.
Jó edzést és formás popsit kívánok neked:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!