Reggelire jó, ha megeszek olyan 7 körül 3 tojást,2 tk kenyeret és rá 2 órára megint? (Tömegnövelés)
Az első a keringési zavarokat valószínűleg a tojásban lévő koleszterin miatt írta. Igen, a 80-as évektől nagyjából az előző évtized feléig tartotta magát stabilan egy ilyen mítosz, ami azóta már megdőlt. De természetesen nem Magyarországon, itt minden ilyesmi 10-20 éves csúszással működik.
A kenyérrel van inkább gond. Hiába teljes kiőrlésű, a búza semmiképp nem egészséges. Szénhidrátnak inkább főzz ki egy csésze rizst, vagy zabot, de ha tudsz szerezni zöld banánt, az is jó, mivel abban még a keményítő nem alakult át cukorrá. A tojást én főzni szoktam, de ha minőségi zsiradékban sütöd, az is jó.
"Akkor hogy csináljam a reggelit?"
Ahogy már mások is írták: pici kókuszzsíron, de még jobb ha tapadásmentes edényben, pici vízen - én így csinálom, és már meg sem tudnám enni az olajtól tocsogó változatot.
És inkább legyen 4 tojás, de abból háromnak hagyd el a sárgáját, mert azzal van a a gond. ( 100gramm tojás 12 gramm zsírt tartalmaz, és ez gyakorlatilag kizárólag a sárgájában található.)
Ha kevés, akkor turbózd fel, hol csirkehússal, hol hallal, zöldségekkel - így nem is lesz unalmas.
Összekeverheted különböző teljes kiőrlésű, vagy nem gabona lisztekkel, és sütheted omlettnek, sütőben - akkor kenyér sem kell mellé.
Nagy divat a prolik között kidobálni a sárgáját, mert ettől lesznek hiperszuper clean eating fitness fickók.
A valóságban semmi baj nincs vele. Jó minőségű, telített, állati zsírt tartalmaz, amire szükséged van. Ha nem tolod fel az inzulinszinted fölöslegesen mindenféle gabonával, még a könnyen hízók szervezete is energiaként fogja hasznosítani. Nem ettől a 12g zsírtól lesz szar a formád, sőt. Ha az egészséget is a szempontjaid között tartod, akkor meg egyenesen ajánlott az energiabevitel egy részét zsírokra alapozni szénhidrát helyett. Arról már nem is beszélve, hogy a tojás biológiai értéke is alacsonyabb a sárgája nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!