Pattogó, ropogó térd javítása guggolásokkal?
Nekem gyerekkorom óta ropognak a térdeim. Mint kiderült, alapjáraton hosszabbak a térdízületeim mint kellenének, ezért nem tartják rendesen a térdem. Erre nekem ízületvédőt és úszást/biciklizést javasoltak, vagyis a combok erősítését. Szóval nem biztos, hogy korai porckopás, bár én nem vagyok orvos, aki azt megmondhatja, pláne akkor ha már te is voltál különféle kivizsgálásokon.
A guggolás nagyon megterhelő tud lenni a térdeknek, pláne ha súllyal csinálod. A térd ízületeket/porcot még a futás is kitudja kezdeni szóval még az sem a legjobb választás.
Én az úszást javasolnám, mert az nem kezdi ki végtagokat, valamint az ízületvédőt kúra szerűen. 3 hónapig szeded, 3 hónapig nem. Ártani nem ártasz vele.
U.i.: Nekem azért kell a combot erősíteni, mert állítólag ha az erősödik, akkor az megfeszíti az egész lábízületet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!