Teljes testes edzés? Hogyan?
Heti maximum 3 napot tudok edzeni, 1-1,5 órát. Mindenképp teljes testes edzést szeretnék végezni, még haladó szinten is. Valahogy ez fogott meg, tetszik.
Izomcsoportonként nagyjából 2 alapgyakorlattal. Húzások, nyomások, evezések.
Fekvenyomás, húzódzkodás, döntött törzsű evezés, vállból nyomás, guggolás, bicepsz állva stb..stb.. A legfontosabb alapgyakorlatokat válogattam össze.
Az ismétlés tartományt 8-12, ideális esetben 10 körül tartanám. Vádlinál, hasnál mennék csak magasabbra.
Néha végeznék alacsony ismétlésű edzéseket max erőre, illetve magasabb 20-25 körülit erőállóképességre.
De az ideális tartomány 10 körül lenne.
Minden gyakorlatból 3 sorozatot végeznék!
Amiben sok ellentmondást tapasztaltam, azaz, hogy szükséges e az izombukás? Illetve, hogy hogy csináljam ezt a 3 sorozatot?
Próbáltam úgy, hogy az első sorozatban elértem a bukást 12 körül, a másodikban már 6-8-at tudtam belenyomni, a harmadikban pedig csak 2-3-at. Ez nagyon intenzív hatás volt, viszonylag kevesebb ismétléssel.
De volt, hogy szériáztam. 3-4 sorozat, 10 körüli ismétléssel. Itt nem volt ugye izombukás, de több ismétléssel tudtam dolgozni.
Kipróbáltam még azt is, hogy csak az utolsó sorozatban mentem bukásig. Annyira nem jött be.
A piramis módszer egyáltalán nem fogott meg, valahogy nem jön át. Pedig sokak szerint ez a legjobb.
Mit gondoltok hogyan kellene csinálnom? A felsoroltak közül melyik a legideálisabb testépítésre?
Köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!