Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes testes edzés? Hogyan?

Teljes testes edzés? Hogyan?

Figyelt kérdés

Heti maximum 3 napot tudok edzeni, 1-1,5 órát. Mindenképp teljes testes edzést szeretnék végezni, még haladó szinten is. Valahogy ez fogott meg, tetszik.

Izomcsoportonként nagyjából 2 alapgyakorlattal. Húzások, nyomások, evezések.

Fekvenyomás, húzódzkodás, döntött törzsű evezés, vállból nyomás, guggolás, bicepsz állva stb..stb.. A legfontosabb alapgyakorlatokat válogattam össze.

Az ismétlés tartományt 8-12, ideális esetben 10 körül tartanám. Vádlinál, hasnál mennék csak magasabbra.

Néha végeznék alacsony ismétlésű edzéseket max erőre, illetve magasabb 20-25 körülit erőállóképességre.

De az ideális tartomány 10 körül lenne.

Minden gyakorlatból 3 sorozatot végeznék!

Amiben sok ellentmondást tapasztaltam, azaz, hogy szükséges e az izombukás? Illetve, hogy hogy csináljam ezt a 3 sorozatot?

Próbáltam úgy, hogy az első sorozatban elértem a bukást 12 körül, a másodikban már 6-8-at tudtam belenyomni, a harmadikban pedig csak 2-3-at. Ez nagyon intenzív hatás volt, viszonylag kevesebb ismétléssel.

De volt, hogy szériáztam. 3-4 sorozat, 10 körüli ismétléssel. Itt nem volt ugye izombukás, de több ismétléssel tudtam dolgozni.

Kipróbáltam még azt is, hogy csak az utolsó sorozatban mentem bukásig. Annyira nem jött be.

A piramis módszer egyáltalán nem fogott meg, valahogy nem jön át. Pedig sokak szerint ez a legjobb.

Mit gondoltok hogyan kellene csinálnom? A felsoroltak közül melyik a legideálisabb testépítésre?

Köszönöm!!!

2015. aug. 15. 13:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha teljes testes edzést akarsz, akkor keresd fel a HST nevű edzésprogramot, és az alapján csináld. A három alkalom egy héten teljesen megfelelő középhaladó, haladó szinten is erőemelésben. És sosem menj bukásig minden edzésen, maximum havonta érdemes megpróbálni valamilyen intenzitás növelő technikát, amivel esetleg egy újabb határt tudsz áttörni. Én is a HST-t csinálom, és amikor elsőnek alkalmaztam, drámai hatást ért el. Ráadásul az ismétlésszám is változó a folyamatos, fejlődésnél gyorsabb súlynövelés miatt.
2015. aug. 15. 13:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Még annyit, hogy a teljes testes edzés nagyobb hormonválaszt fejt ki erősödés, és izomnövekedés szempontjából, és a tömegnövelésre a legalkalmasabb módszer.
2015. aug. 15. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!