Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért fáj a gerincem ennyire?

Miért fáj a gerincem ennyire?

Figyelt kérdés

edzek 4éve.... Erő emelést folytatok.... 18 éves vagyok.

Ma elmentem fociedzésre és régebben is fájt a derekam de most nagyon fájt mikor izomból belerugok a labdába vagy iylesmi utána mikor lehajolok...persze le se tudok hajolni annyira fáj.

Egyszer egy edzés után nagyon belefájdult mikor maxot akartam nyomni de nem birtam és megemelkedet a csipőm vagy mikor vállból nyomtam éreztem fájdalmat.

Mi lehet ennek az oka? persze 2nap és elmúlik kicsit idegesít.

Bocsi a helyes írásért nézzétek el nekem most értem haza és nagyon fáradt vagyok mozgalmas hetem van.

2015. aug. 9. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:

ezek alapján kinyomódott porckorong lehet.

még van nagyjából egy éved a sérvig,általában addig lehet azt játszni hogy fáj,pár nap múlva elmúlik,húzódik elmúlik,merev elmúlik,"becsípődik" elmúlik,aztán a végén meg nem múlik el.

a gyenge gerincmerevítő izomzat,vagy az egész napos rossz tartás,vagy az egészségtelen terhelés okozza.

2015. aug. 9. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Még nem hallottál olyan orvosról, akinek az a dolga, hogy kivizsgálja?
2015. aug. 9. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:
ez egy olyan probléma, amivel sokszor feleslegesen megy az ember orvoshoz, addig, amíg nincs baj... a háziorvos beutal ortopédiára, ott megröntgeneznek, nem látnak semmi rendelleneset, aztán hazaküldenek, hogy nincs semmi bajod...
2015. aug. 9. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyógytornász + keresd meg a hibát mert valamit nem jól csinálsz.
2015. aug. 9. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Erőemelő vagyok, és nekem is fáj az alsó hátam, jelenleg is. A Donald kacsa szindróma is megvan. :)

Ha fáj az alsó hátad, annak általában az alsó hát és az azt körülvevő izmok az okai. Ez 4 területet jelent:

- maga az alsó hát túl gyenge (nehéz deadliftektől nem hiszem, hogy az maradt)

- gyengék a hasizmaid

- gyengék vagy kötöttek a combhajlítóid

- gyengék vagy kötöttek a csípőfeszítőid

A combhajlítóid erősségéről gondoskodnia kellene a nagy súlyos guggolásnak, tehát ha baj van velük, akkor valószínűleg az, hogy kötöttek. Nyújtsd őket (akár foam rollerrel, sőt, leginkább azzal).

Ha ezek közül bármelyik gyenge (akár több is), akkor a rá háruló munkát valamelyik másik izom veszi át, ami így túlterhelődik, és fáj. Ezért sérülsz le.

Erőemelőkre egyébként jellemző az alsó hát túlfejlettsége (az említett állandó túlterhelés miatt), ami fäszán kialakít egy afféle "Donald kacsa" kinézetet, mikor a segged kitolod hátra, az alsó hát állandóan feszül, a hasizom pedig túlnyúlt és relatívan gyenge.

Említetted hogy fáj a rúgás, ami egyértelműen a csípőfeszítőket veszi igénybe, mikor hátralendíted a lábad, aztán az előre indításnál megfeszül. Tudom, mert nekem pont ugyanígy fáj/t, pont rúgástól. :)

Leggyakoribb egyébként a csípőfeszítők gyengesége/kötöttsége. Ha kötött, akkor értelemszerűen nyújtanod kell (maga a kitörés gyakorlat nyújtja/erősíti valamennyire, illetve a függeszkedős lábemelés is, de ha konkrétan célzottan a csípőfeszítőd akarod nyújtani, akkor vedd fel a kitörés pozícióját (egyik láb elöl), és a törzseddel dőlj az ellentétes irányba (nyújtod vele a nyakad, oldalsó hátizmod, és természetesen a csípőfeszítőd. Két oldalad van, mindkét oldalra végezd, nyilván).

Van még egy gyakorlat, ami elég fájdalmas "nyújtás", viszont nálam szinte azonnal hatásos volt. Kell hozzá egy segítő: https://www.youtube.com/watch?v=6mjBaLVlQWw

Ennyi a nyújtás része. Ha gyenge, akkor pedig - hihetetlen módon - erősíteni kell. :) Tök logikus, hogy ehhez egy olyan mozdulatot kell találnod, amikor megfeszül a csípőfeszítőd, és ahhoz a mozdulathoz valamiféle terhelést adni. Így pld. ha a lábadra kötsz valami súlyt, és térdemeléseket végzel, akkor a csípőfeszítőd fog dolgozni (illetve, az is, többségében). De említettem a függeszkedős lábemelést is, ahhoz is adhatsz súlyt. Vagy ott a full hagyományos felülés (nem hasprés), ami sokkal hatékonyabb a csípőfeszítő megedzésére, mint a hasra (főleg végig egyenes háttal, mondjuk azért ezzel vigyázz, a gerincnek nem a legjobb).

Egyébként érdemes normális(!) orvoshoz menni.

2015. aug. 10. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!