64%-os rozsliszttartalom már jónak számít kenyérnél?
Valamiért tényleg jobb. A rozskenyérnek meglepően jó az inzulinindexe.
Nem is értem. És nem a benne lévő rostoktól jó, mert a TK búzalisztben is van rost, a szemcsemérete is 190 körüli (ami nagynak számít), az inzulinindexe mégis csaknem olyan magas, mint a fehér kenyéré. Úgy tűnik, egyszerűen maga a rozs az, ami jobb anyag a testek, mint a búza.
A Magyar Élelmiszerkönyv alapján 50%-os rozstartalom fölött már rozskenyérnek hívhatja a gyártó, így nem érdeke több rozst rakni bele, lévén a rozsliszt drágább. A rozsnak nincs akkora sikértartalma, hogy csak rozslisztből kenyeret lehessen sütni (ha csak rozsliszt van benne, akkor a "tészta" nem dagadna meg).
A fentiek figyelembevételével 64%-os rozstartalom már jónak számít, és jobbat nem is nagyon fogsz találni.
Edd bátran.
Rozskenyér házi körözöttel lilahagymával,paradicsommal! Nagyon jó reggeli!
Szintiszoli, köszi az infót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!