Előre csomagolt kenyérnél, ha felbontom, meddig jó a kenyér?
Rá volt írva a címkére (vagyis a kis tartó kapocsra ) hogy meddig jó, de azt már kidobtam sajnos szerintem, vagyis most nem látom...
Tuti jó volt még 2 hétig, szerintem, de nem tudom ez a 2 hét arra vonatkozik-e ha nem bontom fel a csomagolást?
Ha megbontok egy ilyen kenyeret ( rozscipó, szeletelt, Jókenyér márka ) akkor meddig jó?
Le van zacskózva. Nem eszem sok kenyeret, diétázom, ma is 1,5 szeletet ettem.
Kidobni nem akarom ha esetleg pl csak 3-4 napig jó.
Mi legyen? Fagyasszam le most a felét? Vagy nyugodtan lehet így a saját csomagolásában + még lezacskóztam + 1 zacsival is, mert ezek a kenyerek tartós kenyerek és jók pl felbontás után 1,5 hétig is?
1. A rjata lévö dátum a bontatlan csomagolásra érvényes.
2. Ez azonban NEM a fogyaszthatóságot jelenti, hanem amíg a gyártó garanciát vállal az optimális íz és állagra. (Ha "lejár", attól még ehetö, csak nem biztos, hogy ízre tökéletes)
3. Ha pár napon belül nem fogy el, akkor inkabb fagyaszd le egy részét. Felhasználás elött a megfelelö adagot (Annyi szeletet, amit egyszerre megeszel) kiveszed, és kb fél óra múlva eheted.
Ezek a lezacskózott kenyerek szerintem azért tartanak tovább, mert oxigénmentes gáz veszi őket körül a védőgázas csomagolásban (általában nitrogén vagy nitrogén és szén-dioxid keveréke). Így nem tudnak beindulni a szokásos oxidációs folyamatok, nem élnek meg benne a különböző gombák, baktériumok, penész stb.
Amint kibontottad, a védőgáz elillan, ugyanaz lesz a kenyér eltarthatósága, mint a rendes bolti kenyérnek, tehát kenyértől és a tárolás módjától, időjárástól stb. függően 2-3-4 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!