Mivel jobb fogyókúrás szempontból a rozskenyér a fehér kenyérnél? Amikor majgnem ugyan annyi kalória van benne
Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 22:52
1/3 anonim válasza:
a fehérkenyér sz@r. Hamar elégeti a tested, feldobja a vércukrot. a rozs összetettebb szénhidrát, lassaban égeted el, és kevésbé hirtelen emeli a vércukor szinted.
2/3 bix válasza:
miért jobb a rizs mint a krumpli amikor több mint kétszer annyi a kalóriatartalma? mert tele van rostokkal, egyenletesebb felszívódású, és nem okoz olyan durva inzulincsúcsokat, valamint hosszan kitart, így nem éhezel meg fél óra múlva
3/3 anonim válasza:
A krumpliban is van rost, megelőz egyes daganatfajtákat, pl. vastagbél, és csak akkor "rossz", ha beleforgatják zsírba, hogy ízletes legyen, valamint ha olajban megsütik.
Ettől eltekintve semmivel nem rosszabb, mint a rizs, a kiegyensúlyozott táplálkozásba ugyanúgy beletartozik.
---
A kérdésedre a választ jól leírták: élettanilag jobb. A fehér kenyérben nincs hasznos tápanyag, "csak" hízlal. A rozskenyérben vannak hasznos és szükséges dolgok, amik miatt érdemes megenni a kalóriatartalma ellenére.
Olyan dolgokat "érdemes" megenni, amik táplálják a tested. Az, hogy nem vagy éhes valamitől, az nem jelenti azt, hogy a szervezeted nem éhezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!