Tudnátok valami keményebb edzést?
Eddig nagyon odafigyeltem a kajára, az edzésre meg mindenre, csak az utóbbi időben (1-2 hónap) ellustultam és Tom Hardy elkezdett motiválni. Ha tudnátok elküldenétek, az ő edzéstervét (mondjuk amivel a warriorra készült) és esetleg nem csak ilyen megszokott hasprés, meg felülés, hanem komplexeebb gyakorlatokat is bármelyik testrészre.
Még azt szeretném kérdezni, hogy maradjon ugyanúgy meg a heti 4 edzés, vagy mehet többször is és mindig más izomcsoportra? Hétfőn mell/kar és ezt akár csütörtökön megint. Kevesebb gyakorlat, viszont pörgősebb edzés.
Esetleg még egy ilyesféle lebontást? Vagy ha Hardy edzéstervét megtaláljàtok elküldenètek? Telefonon nem találom.
Legyen ez:
Hétfő-Szerda: Láb, Mell (Mellel kezdj)
Kedd-Péntek: Hát. Váll, Kar
Alkar és has mehet minden nap. A többi nap kardiózz vagy pihenj.
és akkor úgy jó, hogy nagyobb izomcsoportra 3-4 gyakorlat és 3 teljes sorozat
kisebb izomcsoportra pedig 2-3 gyakorlat és 3 teljes?
Láb:
-Guggolás
-Lábhajlítás
-Lábnyújtás
-Vádligyakorlat
Mell:
-Fekvenyomás
-Tárogatás
Váll:
-Mellről nyomás
-Oldalemelés
Hát:
-Húzódzkodás széles fogással
-Evezés döntött törzzsel vagy padon
Bicepsz:
-Bicepsz állva kétkezes rúddal
-Koncentrált bicepsz
-Bicepsz döntött padon
Tricepsz:
-Tricepsznyomás állva
-Tricepsznyomás fekve
Has:
-Lábemelés
-Hasprés
-Néha lehet lábemelés törzsfordítással szuperszetben
Alkar:
-Alkargyakorlat kétkezes súlyzóval
Alapgyakorlatokban 8-8-6-6-6 ismétlések menjenek fokozatosan növelve a súlyt. Az első a bemelegítő széria, az utolsó meg az erőszéria. Minden más gyakorlatnál maradhat 3 széria 8-12 ismétléssel. De ott se felejts el bemelegíteni.
Nagyon szépen köszönöm. Hálás vagyok.
Viszont még azt megszeretném kérdezn, hogy mi a véleményed a lebontásról. Úgy nem lenne jó, hogy
Láb/mell/tricepsz: hétfő-csütörtök
Hát/váll/bicepsz: kedd-péntek
Erre most gondoltam és akkor a mell-tricepsz is toló izom, illetve a mellnél is tricepsz dolgozik, hátnál meg a bicepsz.
Azért raktam a lábat össze a mellel, mert ha lábbal kezdesz, akkor az megdolgoztatja egy kicsit a keringésedet meg a tüdőt, a mellkas meg már lényegében előkészül az intenzív légzés hatására. A hátat, vállat azért raktam így, mert a hát húzó szerepet tölt be, a vállal meg nyomsz.
Ha már tricepszet, bicepszet, hátat, mellet akarsz párosítani, akkor rakd háthoz a trinyót, mellhez meg a bicót. Így mire a kisebb izomcsoporthoz érsz a nagy után nem fárad ki annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!