Ha 2,5-3 hete stagnál a súlyom, az lehet az étrend miatt?
Július elején mértem meg magam, akkor voltam 65 kiló, ma reggel ugyanennyit mutatott a mérleg. 4 hónapja kezdtem el edzeni. 174 cm vagyok. (Mind2 esetben reggel WC után, de még kaja előtt volt a mérés.)
2-3 gramm fehérje, 5-5,5 gramm ch, 1 gramm zsír megy /tskg.
Türelem. Ne emelj a kaján, ennyinek elégnek kell lennie ha jól méred. Fontos lenne, hogy nyugodt legyél.
"Az ektomorfok tengernyi energiát használnak fel, nem képesek nyugton ülni, behabzsolják az ételüket, későn fekszenek le, s gyakran feszültek idegesek. Nem csoda hát, hogy nehezen növelik a súlyukat... először is le kell lassítaniuk, nyugodtabban, állandóbban kell élniük, az aggódást és kapkodást minimálisra csökkenteniük." - Több izmot című könyv(1983)
Nem hinném, hogy szar dolgokat eszem. Cwsak azért jön ki 3 gramm fehérje, ha egyáltalán kijön, mert a rizs, tészta, zab, mind tartalmaznak kis járulékos fehérjét. Állati fehérje a 2 gramm. A ch tisztázott. A zsír meg lenmagolaj, olívaolaj, tojás zsírja, meg egy kicsi a túróból meg csirkéből, zabból. Szerintem nem olyan rossz, de akkor türelem. Ami azt illeti, néha kicsit stresszelek magánéleti dolgok miatt, kicsit olyankor idegesebb vagyok, talán ezek a kisebb apróságok hatnak rám így. Az edzés rendben van. Várok még, ha 2-3 hónap múlva sem lesz semmi, akkor emelek a ch-n. Addig meg munka! :)
Köszi a válaszokat.
#8: Nagyon emberfüggő, kinek mennyi fehérje kell a fejlődéshez, elég sokaktól hallottam már ezt, akik kipróbálták és edzenek is, ellentétben pl. velem, bár 1,6 g/nettó ttkg alá én se megyek s az én étrendemben nem szabad sok fehérjét enni... 2 az teljesen normális, megszokott mennyiség a testépítésben, gondolom, nem viccből, hanem a sok évtizedes tapasztalatok alapján. Aztán hogy egyeseknek 3g állati és nem számolt növényi, mindezt hájas testre számolva, miközben nekik elég lenne mondjuk 1, az más kérdés. Tény, hogy sokan az izomvesztéstől vagy nem fejlődéstől való félelmükben eleve fellövik irreális magasságokba a fehérjét, de a 2g még nem tűnik vészesnek, tényleg nem mindenkinek elég az 1... A 2-3-ról lehet vitázni, én nem fogok, mert nincs hozzá elég tudásom, tuti nem mindenkinek kell ennyi és amúgyis inkább szálkásításkor kell jobban felvinni normál szálkásító étrendnél, ha jól tudom... De a 2-t nem tartom extrémnek.
Mondjuk én nem vagyok a szélsőségek híve, tudom, hogy egyes csoportok szerint pl. nekem tilos 40g fehérjénél többet enni, mert az károsan sok... Ezt nem tudom komolyan venni és eszemben sincs betartani. Úgyhogy közel áll a véleményünk, csak én megengedem ama lehetőséget, hogy egyes típusoknak azért több fehérje kell, de legalábbis nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!