Erősödni szeretnék fekvenyomásban és guggolásban, mit tegyek?
Mekkora a fekvenyomasod es a guggolasod? Csak mert ha tenyleg olyan kicsi akkor nem hiszem higy nagy mellizmod meg combod lenne.
Amugy fokozatosan sulyt adsz a gyakorlataidhoz. Olyan sullyal dolgozz hogy 4-8 ismetles menjen
5×5 az az ismétlés/széria szám, ami a kétféle hipertrófia határán van. Ezzel edzésről edzésre tudtam nagyobb súlyt rakni a rúdra...
Egyébként a fekvenyomást a vertikális nyomások is erősítik, sőt, ha soha életedben nem nyomsz fekve, csak mellről, állva, garantálom, hogy akkor is erős leszel fekvenyomásban.
Guggolásnál nem igazán vannak kiegészítő gyakorlatok. Csökkentsd az ismélétsszámot és növeld a súlyt, és megerősödsz. Nekem erre az 5×5-ös módszer vált be legjobban, habár én heti 3-szor guggolok (-> teljes test edzés, ami milliószor(!!!) jobban beválik, mint az osztott bäromkodás).
5×5-nél végig ugyanaz a súly, az 1RM-ed legalább 80%-a. Ha sikerül megcsinálni mind az 5×5 ismétlést adott edzésen, akkor a következőn emelsz a súlyon egy kicsit. Ha az is sikerül, a következő edzésen tovább emelsz...
Jason Blaha 5 by 5 ICF programjáról beszélek, egyébként. Illetve, az is erre alapul. Ott elég részletesen le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!