A csirkecombnak csonttal együtt értik a kalóriaértékét 100 grammra kivetítve?
Az általam ismert (jó!) kalóriatáblázatok a húsokat csont nélkül "értik". Így a 136 kalóriát a bőrős, kicsontozott csirke "rejti". (Mellesleg az amerikaiak "kövérebb", mintegy 214 kcal-ás csirkecombot esznek. lásd: [link]
A csirkecombnak nem fele, hanem mindössze kb. 11%-a a csont. Így számolva egy csontos, bőrős csirkecomb már "csak" 121 kcal. Ha azonban kisütöd, akkor elveszti a súlyának kb. 40%-át.
Hosszas levezetés helyett legyen elég a "nettó" (kicsontozott, de bőrös) sült csirkecomb energiatartalma, ami kb. 240 kcal/100g.
Jó étvágyat!
A példád valóban más volt, csak akartam, hogy lásd, milyen jó humorú gyerek vagyok.
Sok múlik a bőrön. kb 6 gramm zsírral kell többet számolnod 100 grammra és 2 grammal kevesebb fehérjét. De mivel a csirkecomb bőrrel már nem homogén, ezeknél az értékeknél már nagy lehet a szórás.
Az előbb a csirkemell filét bőr, felületi zsír ÉS csont nélkül gondoltam, de szerintem értetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!