Guggolástól fáj a vállam. Pontosabban, a vállízületből indul a fájdalom, és valahol az alkar felénél ér végez, kb. egy csíkban. Mi lehet ez, és mit csinálhatok vele?
Mivel magas vagyok, számomra kényelmesebb alacsonyan tartani a rudat. Korábban is fájt tőle a vállam, ezért olyan szélesen tartom kézzel, amennyire csak tudom. Alacsony ismétlés-nagy súllyal végzem, az utolsó ismétléseknél van, hogy elkezd remegni a kezem felfelé jövet, amit nem igazán értek...
Más toló-húzó gyakorlatoknál a negatív szakaszkor szokott fájni, illetve észrevettem, hogy a felső csigás archoz húzás (hátsó-váll gyakorlat) szinte teljesen elmúlasztja a fájdalmat.
Most, edzés után 6-7 órával már szinte semmi fájdalmat nem érzek, edzés közben viszont iszonyat intenzív volt. Mi lehet ez?
A mobilitásom nincs meg pl. bokában, de azt még tudom ellensúlyozni magasítással. A vállmobilitás növelésén én is gondolkoztam, illetve az elsők között volt, ami eszembe jutott...
Csak hát van a fäsznak kedve még egy teljes test edzés után seprűnyéllel madárkodni, úgyhogy ez elmaradt eddig, de valószínűleg ki fogom próbálni... a high bar squat sem teljesen jó megoldás, viszont ha a mobilitás növelése sem fog segíteni, akkor muszáj lesz.
Akkor talán edzd meg az alsó hátad és válts high bar-ra. Talán elég egy alsó hát bemelegítés is.
Én speciel nem is fogom a rudat csak a csuklómmal tartom egyensúlyban a csukján, így esélyem sincs a kézremegésre meg váll fájdalomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!