Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Amíg fekvotámaszból szériánkén...

Amíg fekvotámaszból szériánként csak 5-12 megyen, addig izmosodok?

Figyelt kérdés
2015. jún. 23. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Lényegében igen. Amint megy 15-20, akkor nehezíthetsz. Ha megy 5x10 vagy 10x5 könnyedén, akkor felrakhatod a lábad egy székre, aztán asztalra.
2015. jún. 23. 15:21
 2/6 gandalfka válasza:

Minél több rost van egy izomban, annál nagyobb az izom alapmérete. Az összes rostot meg kell mozgatnunk ahhoz, hogy az izmot maximálisan kihasználjuk. Szervezetünk azonban csak annyit hoz működésbe, amennyi az adott mozgáshoz szükséges. Ráadásul a megerősödött izom ugyanazt a munkát egyre kevesebb rost segítségével el tudja majd végezni–ezért kell különböző gyakorlatokat végeznünk, más-más súlyokat használnunk, amennyiben fejleszteni, erősíteni szeretnénk az izmainkat.

Röviden szólva, mindig növeld a fekvőtámaszok számát, ne mindig ugyan annyit nyomj ki, hanem minél többet!

Szóval a kérdésedre a válasz: Nem

2015. jún. 23. 15:26
 3/6 A kérdező kommentje:
ugy ertettem, ha már megy fekvobol 20, akkor tegyem fel a lában székre, esetleg + súlyt használjak? ugy hallottam (és ez logikus) hogy a szervezet nem tudja megkulomboztetni hogy mennyi ismetlest csinaltunk, csak hogy dolgozik az izom
2015. jún. 23. 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:

"ugy ertettem, ha már megy fekvobol 20, akkor tegyem fel a lában székre, esetleg + súlyt használjak? ugy hallottam (és ez logikus) hogy a szervezet nem tudja megkulomboztetni hogy mennyi ismetlest csinaltunk, csak hogy dolgozik az izom"

Igen, mindenképp nehezíts, ha már az 5x10 vagy 10x5 könnyű. Ha csak 3 szériát csinálsz, akkor mehet 15-20 db is egyhuzamban. De ha már könnyen megy, akkor ne többet nyomj, hanem nehezíts. Súlymellénnyel vagy székre rakott lábakkal.

2015. jún. 23. 15:39
 5/6 A kérdező kommentje:
koszonom
2015. jún. 23. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Ennek így lenne értelme?

Lenyomok 4-5 sorozatot olyan fekvőtámaszból, amiből 6-8 ismétlésre képes vagyok, utána menne 4 sorozat normál fekvőtámaszból izombukásig, kifulladásig. Így megdolgozom a lassú és a gyors izomrostokat is egyaránt?

2015. jún. 24. 10:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!