Amíg fekvotámaszból szériánként csak 5-12 megyen, addig izmosodok?
Minél több rost van egy izomban, annál nagyobb az izom alapmérete. Az összes rostot meg kell mozgatnunk ahhoz, hogy az izmot maximálisan kihasználjuk. Szervezetünk azonban csak annyit hoz működésbe, amennyi az adott mozgáshoz szükséges. Ráadásul a megerősödött izom ugyanazt a munkát egyre kevesebb rost segítségével el tudja majd végezni–ezért kell különböző gyakorlatokat végeznünk, más-más súlyokat használnunk, amennyiben fejleszteni, erősíteni szeretnénk az izmainkat.
Röviden szólva, mindig növeld a fekvőtámaszok számát, ne mindig ugyan annyit nyomj ki, hanem minél többet!
Szóval a kérdésedre a válasz: Nem
"ugy ertettem, ha már megy fekvobol 20, akkor tegyem fel a lában székre, esetleg + súlyt használjak? ugy hallottam (és ez logikus) hogy a szervezet nem tudja megkulomboztetni hogy mennyi ismetlest csinaltunk, csak hogy dolgozik az izom"
Igen, mindenképp nehezíts, ha már az 5x10 vagy 10x5 könnyű. Ha csak 3 szériát csinálsz, akkor mehet 15-20 db is egyhuzamban. De ha már könnyen megy, akkor ne többet nyomj, hanem nehezíts. Súlymellénnyel vagy székre rakott lábakkal.
Ennek így lenne értelme?
Lenyomok 4-5 sorozatot olyan fekvőtámaszból, amiből 6-8 ismétlésre képes vagyok, utána menne 4 sorozat normál fekvőtámaszból izombukásig, kifulladásig. Így megdolgozom a lassú és a gyors izomrostokat is egyaránt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!