Miért van ekkora háború a testépítők és a fegyencedzés hívei között?
Igazábol a testépítők végeznek/végzünk saját testsúlyos gyakorlatokat, én pl bemelegítésnek gimnasztikázom picit, aztán csinálok 1-1 sorozatot a fegyencedzés alapgyakorlataiból.
A gond ott lezdődik, akik különbséget tesznek izommunka és izommunka között, meg mikor jönnek a kisgyerekek a cementeszsák pakolós példákkal...
Én pl kőműves vagyok, mondok egy újat, a cementeszsák fogásának technikája van, ha valaki soha életében nem csinált olyet, hiába bivajerős, ha nem tudja, hogyan fogja meg azt a zsákot... Vagy hiába dobálunk le az embereimmel egy kamionnyi cementeszsákot, mert fú de jó erőben vagyunk, bátyám magával visz, hogy segítsek bútorlapokat szállítani, rajtam röhög, mert nem tudom, hogyan kell megfogni a bútorlap táblát ezért el sem bírom, bátyám meg egyedül pakolja fel az utánfut
óra...
--gömb--
Mert egyesek agya alacsony színvonalon működik.
A 6-os jól mondja amúgy.
Igazából aki 200 kilóba belenyom az ha nincs nagy felesleg rajta biztosan tud egykezes fekvőt, és aki tud 20 egykezest az is biztos hogy 100-200 (!) kilót kinyom, értelemszerűen testsúlytól függően. Hacsak nem 40 kiló, vagy csalva csinálja az egykezest.
A fegyenc edzés nem sport, az egy könyv. Nincs olyan, hogy fegyencedzés OB.
A gyakorlatok alapvetőek sportolók számára és több száz évesek. Én is csinálok minden edzésen fekvőtámasz/tolódzkodás/húzódzkodás/guggolás/hasprés stb variációt. Bemelegítésképp, szuperszettben vagy külön gyakorlatként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!