Ha sok szénhidrátot viszek be a szervezetembe az baj?
Igen baj, de az sem mindegy, miből viszed be, viszel-e be mellé elég rostot, na meg ki tudja, neked mi a sok.
100g fehérje... hát, elmegy, de szerintem annál azért többet kéne bevinni.
Úgy működhet ha viszel be pluszkalóriát másból, pl. lenmagolajból, de gondolom, azért ennyit viszel be, mert ennyit tudsz megvenni, akkor meg nyilván a zsírt sem tudod megemelni. Ha az a kérdés, hogy lehet-e kompenzálni tonna rizzsel, szerintem igen, fogsz nőni, de hosszú távon nem jó. Esszenciális tápanyag a fehérje és egyes zsírsavak, nem véletlenül mondjuk, hogy ezeknek meg kell lenni.
Nem előnyös, de kinek mi a sok, számít a testtípusod is, plusz hogy milyen a szénhidrát... Hízásnál pedig a kalóriatöbblet...
100g fehérje alakul, amúgyis zsírmentes testsúlyra kell nézni, nem bruttóra, csak sokan egyszerűsítik. S van, akinek nem kell 2g/nettó ttkg, ez is típusfüggő.
Úgyhogy lehet, hogy elég a fehérje, de ez nem valami sok, könnyen lehet, hogy jobban fejlődsz többel. Nem tudom.
A sok szénhidrátnak vannak negatív hatásai, én sem szeretem nagyon felnyomni az inzulinomat, de van, aki bírja, sőt igényli. Engem lenyom és megnöveli a kalóriaigényemet. Ha valaha tömegnövelni fogok (tervben van), kevés szénhidráttal fogom csinálni azt is. De nem ez a tipikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!