Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha sok szénhidrátot viszek be...

Ha sok szénhidrátot viszek be a szervezetembe az baj?

Figyelt kérdés
valamint 75kg vagyok, es kellene nekem 150g feherje naponta. Baj, ha csak pl. 100-at viszek be?
2015. jún. 8. 16:12
 1/7 anonim ***** válasza:
A sok szénhidrát bevitelével elkezdesz majd hízni. A kevés fehérjére meg majd ír valaki, aki jobban ért a témához. Az izom felépítéséhez van szükség rá azt hiszem.
2015. jún. 8. 16:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen baj, de az sem mindegy, miből viszed be, viszel-e be mellé elég rostot, na meg ki tudja, neked mi a sok.

100g fehérje... hát, elmegy, de szerintem annál azért többet kéne bevinni.

Úgy működhet ha viszel be pluszkalóriát másból, pl. lenmagolajból, de gondolom, azért ennyit viszel be, mert ennyit tudsz megvenni, akkor meg nyilván a zsírt sem tudod megemelni. Ha az a kérdés, hogy lehet-e kompenzálni tonna rizzsel, szerintem igen, fogsz nőni, de hosszú távon nem jó. Esszenciális tápanyag a fehérje és egyes zsírsavak, nem véletlenül mondjuk, hogy ezeknek meg kell lenni.

2015. jún. 8. 16:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Meg kellene próbálni 1,5g fehérjét benyomni testsúlykilogrammonként. Ha 100-at viszel be az sem baj, de ez alá lehetőleg ne menj. Így is lehet majd fejlődni.
2015. jún. 8. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:
nem fejlődsz ennyi.egyszerű mint az 1x1
2015. jún. 8. 17:49
 5/7 A kérdező kommentje:
nincs nagy lehetosegem kollegiumban jol etkezni. Például sult kolbász, sajtos haluska, itt ott krumpli csirkemellel stb, ezen kivul szoktam venni pulykasonkát, olajos halat, TK kiflit/kenyeret es turot
2015. jún. 8. 18:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor legalább a meglévő pénzedet ne hülyeségekre szórd el...
2015. jún. 8. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem előnyös, de kinek mi a sok, számít a testtípusod is, plusz hogy milyen a szénhidrát... Hízásnál pedig a kalóriatöbblet...

100g fehérje alakul, amúgyis zsírmentes testsúlyra kell nézni, nem bruttóra, csak sokan egyszerűsítik. S van, akinek nem kell 2g/nettó ttkg, ez is típusfüggő.

Úgyhogy lehet, hogy elég a fehérje, de ez nem valami sok, könnyen lehet, hogy jobban fejlődsz többel. Nem tudom.

A sok szénhidrátnak vannak negatív hatásai, én sem szeretem nagyon felnyomni az inzulinomat, de van, aki bírja, sőt igényli. Engem lenyom és megnöveli a kalóriaigényemet. Ha valaha tömegnövelni fogok (tervben van), kevés szénhidráttal fogom csinálni azt is. De nem ez a tipikus.

2015. jún. 8. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!