Diétával, táplálkozással kapcsolatos kérdés. Valamiért nem fogyok, de elméletileg jól csinálok mindent, mi lehet a gond? A többi lenn.
Diétázok kb 3-4 hónapja
táplálkozásom :
7:30 - 30g fehérje ; 60g zabpehely ; 10g lenmagolaj
9:30 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli
12:00 - 140g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli ; némi paprika
15:00 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli
16:30 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli ;némi paprika
20:00 körül - 150 g cottage cheese + efef csirkemell sonka kb 30 g ; meg némi paprika
Heti 3x HIIT edzést csinálok futással reggel, éhgyomorra , futás előtt beveszek 30 g fehérjét + L-karnitint
Heti 3x (mikor nem HIIT nap van) kondizok (súlyzós)du. 6 fele, ekkor az edzés előtt 15 ml L-karnitint iszok , utána pedig 60 g fehérje + 10 g Carbox , valamint kondi közben 7 g 2:1:1-es BCAA-t iszok
Összesen 1 nap kb : fehérje : 251 , ch: 156,86 , zsír:28,48 ; össz kcal : 1587
Súlyom : 80 , magasságom 175
A problémám , hogy amióta diétázok , semmit nem fogyok kg-ba , de látszatban sem , mi lehet az oka ? nem jól számoltam ki valamit ? Átlagos testalkatúnak mondanám magam , a csuklómat átérem a hüvelykujjammal és a mutatóujjammal , azt olvastam hogy ez azt jelenti hogy mezomorf testalkatú vagyok, de sajnos nehezen fejlődök , igazából semennyire , de a problémám most hogy nem fogyok.
Naponta kb 4 l vizet megiszok , ha nem iszok véletlen vizet 1 nap, csak kb 4dl , akkor látszatban meg kilóban is fogyok látható mértékben (kb 2 kg)
Mit csinálhatok rosszul ?
Ezeket az értékeket olvastam , sajnos nem tudom miért nem működik , tavaly ezt használtam ,és ment a fogyás , most nem értem hogy miért nem sikerül. levittem a ch-mat 1,5re , de úgy sem fogytam , most vittem fel kb 1 hónapja 2g/tskg-ra és most sem fogyok , ugyan ott maradok , most azon agyalok, hogy lehet h még ez is kevés , és tartalékoló üzemmódban vagyok, így lehet hogy még emelek rajta.
Aerobot nem szeretnék csinálni, elméletileg vesztek vele izmot meg a HIIT rövidebb idő alatt megvan :D
HiiT-el több izmot veszitesz mint az aerobal.Igaz hogy unalmas,de zsirt éget és nem izomot.
Ha a kalória égetést nézzük,akkor a hiit-el több kalórit égetsz el.
Vannak bajok... Pontosan ez a baj, hogy ezeket az értékeket olvastad... Nem pedig kitapasztalod, hogy mi kell neked. Ha már testépítés rovatba írsz, a testépítés ott kezdődik, hogy belövöd a sablon étrendet/edzést, majd a reakcióidat figyelve változtatsz a dolgokon, építed magadat, ezzel szemben te belövöd a sablon étrendet, majd elvárod, hogy működjön. Mert 7.300.000.000 teljesen egyforma igényű ember él a földön és mindre igaz minden szó, amit a sárga oldalon leírnak.
Az aerob sem okoz önmagában izomvesztést. Izomvesztést a homeosztázis és a kalória minusz okoz, magyarul, ha nem használsz egy izmot és kevés a tápanyag, akkor bontani fogja a szervezeted azt az izmot....
Arra már külön nem is térek ki, hogy nyáron közel nem kell annyi kalória mint télen, mivel nem kell hőtermeléssel különösebben foglalkoznia a szervezetnek, sőt, sok esetben éppen, hogy hűteni kell...
A kaloria meg ugyebár az az energia mennyiség ami 1gramm víz hőmérsékletét 1celsius fokkal emeli meg.
Sajnos nincs kezdő testépítőknek rovat , így kénytelen vagyok a testépítő rovatba írni.
Tavaly ugyan ezek az arányok beváltak nekem , valamiért azonban ebben az évben nem , és ezt nem értem hogy miért , egy dekát nem fogyok , csak a vízveszteség miatti különbség látszik. Szóval összességében sok a fehérje amit beviszek ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!