Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Diétával, táplálkozással...

Diétával, táplálkozással kapcsolatos kérdés. Valamiért nem fogyok, de elméletileg jól csinálok mindent, mi lehet a gond? A többi lenn.

Figyelt kérdés

Diétázok kb 3-4 hónapja

táplálkozásom :

7:30 - 30g fehérje ; 60g zabpehely ; 10g lenmagolaj

9:30 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli

12:00 - 140g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli ; némi paprika

15:00 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli

16:30 - 120g csirkemell (vegetával, grillezve) ; 30 g barna rizs ; némi brokkoli ;némi paprika

20:00 körül - 150 g cottage cheese + efef csirkemell sonka kb 30 g ; meg némi paprika

Heti 3x HIIT edzést csinálok futással reggel, éhgyomorra , futás előtt beveszek 30 g fehérjét + L-karnitint

Heti 3x (mikor nem HIIT nap van) kondizok (súlyzós)du. 6 fele, ekkor az edzés előtt 15 ml L-karnitint iszok , utána pedig 60 g fehérje + 10 g Carbox , valamint kondi közben 7 g 2:1:1-es BCAA-t iszok

Összesen 1 nap kb : fehérje : 251 , ch: 156,86 , zsír:28,48 ; össz kcal : 1587

Súlyom : 80 , magasságom 175

A problémám , hogy amióta diétázok , semmit nem fogyok kg-ba , de látszatban sem , mi lehet az oka ? nem jól számoltam ki valamit ? Átlagos testalkatúnak mondanám magam , a csuklómat átérem a hüvelykujjammal és a mutatóujjammal , azt olvastam hogy ez azt jelenti hogy mezomorf testalkatú vagyok, de sajnos nehezen fejlődök , igazából semennyire , de a problémám most hogy nem fogyok.

Naponta kb 4 l vizet megiszok , ha nem iszok véletlen vizet 1 nap, csak kb 4dl , akkor látszatban meg kilóban is fogyok látható mértékben (kb 2 kg)

Mit csinálhatok rosszul ?

2015. jún. 8. 10:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nincs valami betegséged?
2015. jún. 8. 10:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Tudtommal nincs , magas kicsit a vérnyomásom , de másról nem tudok.
2015. jún. 8. 10:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Te is bedőltél az általános tanácsoknak és szentírásnak veszed hogy 3gramm *testsúlykg fehérje 2*testsúlykg szénhidrát kell... Ez kiindulási alapnak nagyon jó lehet, de kijelenteni, hogy mindenkinek ez kell felelőtlenség sokak részéről... Most jöhet az, hogy már van egy étrended, akkor szépen kezdj bele egy étrend naplóba, kezd el csökkenteni a tápanyagokat és figyelgesd magadat, edzés teljesítményedet, súlyvesztést, súlygyarapodást stb stb heti rendszerességgel... Csak nehogy a végén úgy meglepődj, mint én, hogy 1-1.2gramm*testtömeg fehérjére sincs szükségem egy nap, még tömegnövelés alatt sem...
2015. jún. 8. 10:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Heti 3 HIIT helyett inkább legyen minden reggel 45 perc egyszerű kardió/lépcsőző, gyaloglás, szobabicikli/(vagy aerob, ki hogy nevezi) reggel éhgyomorra(nem kell fehérje se). Ch maradjon így, majd csökkentsd ha szükséges.
2015. jún. 8. 10:55
 5/13 A kérdező kommentje:

Ezeket az értékeket olvastam , sajnos nem tudom miért nem működik , tavaly ezt használtam ,és ment a fogyás , most nem értem hogy miért nem sikerül. levittem a ch-mat 1,5re , de úgy sem fogytam , most vittem fel kb 1 hónapja 2g/tskg-ra és most sem fogyok , ugyan ott maradok , most azon agyalok, hogy lehet h még ez is kevés , és tartalékoló üzemmódban vagyok, így lehet hogy még emelek rajta.

Aerobot nem szeretnék csinálni, elméletileg vesztek vele izmot meg a HIIT rövidebb idő alatt megvan :D

2015. jún. 8. 11:09
 6/13 anonim ***** válasza:

HiiT-el több izmot veszitesz mint az aerobal.Igaz hogy unalmas,de zsirt éget és nem izomot.

Ha a kalória égetést nézzük,akkor a hiit-el több kalórit égetsz el.

2015. jún. 8. 11:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Vannak bajok... Pontosan ez a baj, hogy ezeket az értékeket olvastad... Nem pedig kitapasztalod, hogy mi kell neked. Ha már testépítés rovatba írsz, a testépítés ott kezdődik, hogy belövöd a sablon étrendet/edzést, majd a reakcióidat figyelve változtatsz a dolgokon, építed magadat, ezzel szemben te belövöd a sablon étrendet, majd elvárod, hogy működjön. Mert 7.300.000.000 teljesen egyforma igényű ember él a földön és mindre igaz minden szó, amit a sárga oldalon leírnak.

Az aerob sem okoz önmagában izomvesztést. Izomvesztést a homeosztázis és a kalória minusz okoz, magyarul, ha nem használsz egy izmot és kevés a tápanyag, akkor bontani fogja a szervezeted azt az izmot....

Arra már külön nem is térek ki, hogy nyáron közel nem kell annyi kalória mint télen, mivel nem kell hőtermeléssel különösebben foglalkoznia a szervezetnek, sőt, sok esetben éppen, hogy hűteni kell...

A kaloria meg ugyebár az az energia mennyiség ami 1gramm víz hőmérsékletét 1celsius fokkal emeli meg.

2015. jún. 8. 11:25
 8/13 anonim ***** válasza:
Kevesebb szenhidrat tobb zsirt probaltad mar?
2015. jún. 8. 13:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit sok a fehérje/ch, három az egyhez kezd el kicserélni a fehérjét/ch-t(főleg a szénhidrátot de a fehérjéből is levehetsz) telítetlen zsírra. Vagy emeld meg a kardiók számát, de csínján a sok intervallal nem kell belőle ezer. Ez jut eszembe.
2015. jún. 8. 13:51
 10/13 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs kezdő testépítőknek rovat , így kénytelen vagyok a testépítő rovatba írni.

Tavaly ugyan ezek az arányok beváltak nekem , valamiért azonban ebben az évben nem , és ezt nem értem hogy miért , egy dekát nem fogyok , csak a vízveszteség miatti különbség látszik. Szóval összességében sok a fehérje amit beviszek ?

2015. jún. 8. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!