Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért ne edzek minden nap?

Miért ne edzek minden nap?

Figyelt kérdés

egy éve edzek, és problémám akadt azzal hogy napi több izomcsoportot edzek meg.. pl : mell, tricepsz.

nálam egy melledzés olyan, hogy utána vagy nem is tudok mozogni, vagy igen, de már nincs kedvem másra edzeni ergo nem lemarad a tricepszem, mert olyan fáradt vagyok hogy nem tudom teljes mértékben leedzeni. sokan mondták hogy kerüljem a minden napos edzést, mert megállok a fejlődésben.. hosszú gondolkodás utána arra a következtetésre jutottam, hogy ennek semmi valóság alapja NINCS!! hétfőn edzek egy mellet, kedden egy hátat, (a fő testrészek letudva) és a többi szépen napokra felosztva. mi ezzel a probléma? Túledzettség? alszom eleget, és jól étkezem. és hozzá teszem ha minden nap edzenék, nem terhelném le többször ugyan azt az izmot egy héten. max hát bál mozogna a bicepsz is. de ezért van elől a hát. tehát minden izomcsoport a kellő egy héten keresztül teljes mértékben pihen. akkor miért ne lehetne minden nap edzeni különböző izomcsoportokra?

2015. jún. 8. 01:35
 1/6 anonim ***** válasza:

--gömb--

Ha neked így jó csináld így.

Én minden nap edzek mindent.

Bár azért hacsak nem csinálsz 50 sorozatot gyakorlatonként mondjuk mellre, azért bele kellene férjen még a tricepsz is.

Meg olyan nincs hogy nem terheled le ugyanazt az izmot többször, max akkor ha nem nyomsz fekve, meg mellről például.

2015. jún. 8. 06:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért ne edz minden nap mert az izom akkor nő amikor regenerálódik nem amikor edzel, ezért minden izomcsoportnak kell hagyni 1 hét pihenést.
2015. jún. 8. 08:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Kifejtettem az előbb hogy az izmom pihen
2015. jún. 8. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak azt hiszed hogy pihen. Attol hogy mellnapon nyomsz fekve nem csak a melled dolgozik hanem vall tricepsz is, de ugyanugy igaz kb minden gyakorlatra es nem csak az egyes izmokat kell pihentetni hanem az idegrendszeredet is.
2015. jún. 8. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezért ajánlják a mell és váll napot egyben!
2015. jún. 8. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Megedzed a melled meg a hátad először. Utána jöhet egy láb. Aztán váll és végül egy komplett kar.
2015. jún. 8. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!