Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány kilós súlymellény a...

Hány kilós súlymellény a célszerű futáshoz?

Figyelt kérdés

Elég jó fizikumom van így nem tudom hogy 10 vagy 20 kilósat vegyek.

Megéri egyáltalán az árát vagy csak pénzkidobás lenne?

2015. jún. 2. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint még nem próbáltam, de rengeteg embertől hallottam hogy eléggé tönkreteszi a gerincedet meg a hátadat.

Ha mégis rászánod magad, szerintem célszerű a 10 kilósat inkább. Nem tudom, hány kiló vagy meg mennyit futsz, de minél hosszabb a táv, annál célszerűbb a kisebb. Hidd el, én 25 kiló fogyással a hátam mögött tudom hogy az a 20 kg milyen sok. De tényleg jó lenne tudni a pontos súlyod magasságod meg a táv amit szoktál futni.

2015. jún. 2. 17:42
 2/5 A kérdező kommentje:
85kg 186cm és átlagosan heti 20km-t szoktam futni
2015. jún. 2. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
2x20kg
2015. jún. 2. 20:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát szerintem a 10 kilós bőven elég lenne ekkora táv esetében, tényleg én csak magamból tudok kiindulni hogy ez amennyit leadtam ég és föld, akkor amikor elkezdtem csak szenvedtem jóformán futás közben, de mondjuk ha tényleg olyan jó a fizikumod meg érzed hogy kell a 20, te döntésed
2015. jún. 2. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:

semennyi! Ha kevésnek érzed a futást, akkor növeld a távot vagy a tempót, esetleg fuss hegyen,

A súlymellény olyan, mintha túlsúlyosan kezdenél futni, és nem véletlenül nem ajánlott a túlsúlyos embereknek sem rögtön a futással kezdeni. Nem csak a hátat, de a térdet, bokát és erősen terheli.

2015. jún. 2. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!