Hogyan tudnék mellre és felkarra hatékonyabban edzeni? Többi lent
Üdv mindenkinek! Az a helyzet, hogy kb 10. hónapja edzek. A combom, vádlim, hátam és a vállam elég szépen, látványosan fejlődik.
Viszont a mellem és a karom nem úgy halad, ahogy szeretném.
Mit lehetne csinálni?
Tudni kell, hogy itthon edzek, ezért gondoltam arra, hogy pl veszek súlymellényt (amit a Tesco-ban lehet kapni) és azzal nyomom a fekvőtámaszokat.
Karra 2db egyenként 10 kilós súlyzóval edzettem eddig, arra gondoltam, hogy azokat meg felnyomom 15 kg-ra.
Vélemény?
A súly növelése fontos tényező a testépítésben, de nem az egyetlen és főleg nem a legfontosabb. Viszont ha úgy érzed, hogy mostmár lazán megy a 10 kg-ossal, akkor emelni kell, mert nem fog tovább nőni az izom, ha nincs rákényszerítve. Az izom nagyon sok kalóriát fogyaszt ezért a szervezet nem szereti építeni.. ezért kell egy átgondolt táplálkozást társítani emellé a sport mellé.
A mell már másik téma. Ott szinte teljesen biztos, hogy nem elég a testsúlyod. Esetleg próbálkozz tolódzkodásokkal is. Ne csak a fekvőkre alapozz. De ha úgy érzed, akkor lehet ideje lenne ellátogatni egy terembe. body.builderen találsz kezdő edzésterveket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!