Otthoni edzésterv egy 13 éves fiúnak?
13 évesen én inkább az állóképességet helyezném előre az izomépítés helyett. Aztán 1-2 év alatt fokozatosan térnék rá a súlyzós edzésre, és 15-16 éves korod körül már lehet az az elsődleges.
Szerintem addig fuss, bringázz, focizz, csinálj bármit ami jólesik csak intenzíven. Mellette végezz kis súlyos vagy saját testsúlyos alapgyakorlatokat: fekvőtámasz, guggolás, húzódzkodás.
Közben pedig tanulj: body.builder.hu :)
Jó edzést!
Ehez mit szóltok: heti 2-3 intezív biciklizés ( emellé még 3-4x csak úgy a haverokkal)
heti 3x 10 négyütemű fekvőtámasz, 10 guggolás, 10 ugrálós kitörés, 10 Pike fekvőtámasz és ebből 3 kör
A helyedben húzódzkodnék, tolódzkodnék, alkartámaszoznék felsőtestre, lábra pedig jobb híján 30m-es robbanékony sprinteket nyomnék.
Húzásból, tolásból csinálnék max ismétléses szuperszetteket. Értsd: befejezed a húzást, rögtön kezded a tolást, és utána van pihenő. Ebből 3-4 kör egyszerre. Alkartámaszt is addig told 3-4x, amíg megy. Sprintből egyszerre 15-20 menjen, de az teljes erőbedobásból, robbanékonyan.
Heti 3x megcsinálod, és jó leszel. Lesz egy alap izomzatod, és elég jó erőállóképességed, mire 2-3 év múlva elkezdesz konditermi súlyzós edzést végezni.
Legalább is ha újra 13 éves lehetnék, mint mikor elkezdtem, biztos, hogy így csinálnám.
Akkor heti 3x
tolódzkodás max
húzódzkodás max
fekvőtámasz max
3 kör
plank 3*Max
sprint
guggolás 10
15-20kör
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!