Fegyencedzésben segitség?
Lány vagyok 28 éves, egy éve kezdtem el csinálni, nagyon szeretem is.
A legovodásabb szintem kezdtem el,ami heti két napot ir.
Gyengék az izületeim ezért nem merek intenzivebben.
Viszont mostmár kezdem unni, hogy szinte semmit sem erősödöm...
Szerintetek be merjem vállalni azt hogy heti kettö nap helyett annyit csináljak ami jólesik? A darabszámot nem emelem mert nem birják az izületeim, csak a napokat szeretném, mittudomén minden második nap. Úgy érzem hogy a kettő közötti eltelt napokban visszapihen minden és igy nem erösödöm mert nincs eléggé szinten tartva.
Még a 10-10-10 nincs meg semmiből sem, csak kb 10-10 nagyon max ha épp jol birom.(A falfekvőről és térdfelhúzásról beszélek pl.)
És ez egy év alatt...szerintem ez szánalmas.
Normál izülettel simán nekiindulnék de így inkább véleményt kérek.Tudom nem vagytok orvosok de hátha van tapasztalat.
nem. Nem gondoltam hogy kéne. Erősnek erősebb voltam mindig is mint egy átlag nő, izomilag jol vagyok ,így nem tűnt fel hogy izületgyenge vagyok.Ez az edzésnél tűnt fel,mert ez ismétlés nem egy bútorcipelés...
A könyben azt írták izületi gondokra is jó ez az edzés, de igazábol nem érzek fejlődést.Rosszabb nem lett, mert vigyázok.Így eszembe se jutott hogy orvoshoz menjek hisz biztam benne hogy majd megerősödik.Azt mondod nem ártana egy doki?
Ha 1 év edzéss után kételkedsz, hogy kéne egy 3 napos edzésterv.. Igen.
Hanyadik lépéseknél jársz?
Hát elég fura a kezdésem...
Fekvőtámasz:
A falfekvőtámasz az maradt könyv szerint.Annál tartok, max 10-10(nincs meg a 3 sorozat,aminél már tovább lehet lépni.)
Guggolás:
a gyertyaállással kellett volna kezdeni, na nekem azt ki kellett hagynom ugyanis képtelen vagyok megtartani magamat gyertyában(ennek nincs köze az izületekhez, egyszerüen már nem megy felnőttként.)
Igy továbbléptem a bicska guggolához, de az nagyon lassan halad mert anno tulterheltem a térdizületeimet,igy mindkét napon a térdfelhuzást csinálom, a bicska guggolást meg mikor épp ugy érzem jolesne, max 5öt,hogy azért azt is terheljem de az az edzésen kivül van.
Térdfelhuzás:
megy könyv szerint,szintén 10-10 maximum,a hasizmom gyenge hozzá,nem tudok többet.
Húzás:
a vízszintes húzásnál járok, de azt sem a földtől csinálom mert nem birom felhuzni magamat hanem egy ajto közé szorithato húzódzkodot állitok megfelelő magasságba.(ahogy a könyv is irta hogy könnyitésnek igy kell) mostmár eljutottam oda hogy kb 45 fokban vagyok a földdel és ugy huzom fel magam.Majd szép lassan leérek a földre is.
nem tudom mennyire volt érthető a leírás.
Szóval a lényeg hogy mennek a gyakorlatok majdnem könyv szerint, csak keveslem a heti két napot.
Főleg hogy kb alkalmanként ez max 10 percet vesz igénybe,igy nyilván jolesne heti több nap edzés a meglévö ismétlésekkel, szerintem több esélyem lenne.
ja és a falfekvő is menne simán ha nem fájna a könyökizületem ha tul sokat csinálok :D
kissé selejtes vagyok de lelkes selejt:))))
szeretem nagyon mert soha nem jött be semmilyen torna eddig, ez az első és nagyon nagyon szeretném csinálni!
a könyököm nem. Mert nem végzek olyan tevékenységet ami ismétlés. Ha kertbe locsolok akkor a locsolot izombol tartom és ugye nem is hajlitom be teljesen a kezemet igy nem terheli az izületemet. Akkor lenne gáz ha elernyeszteném az izmom.Ha mittudomén kirándulok és meredeken megyek fel és kapaszkodom a fákba az is mind másfajta mozgás .Nem jut eszembe olyan hétköznapi dolog amitől fájna.Csak olyantól fáj ami ugyanaz a mozdulat.
A térdem fáj sok sétától ,de ezért hordok térdrögzítőt,azzal kibirok 20km-t is.
de oké, köszi a tippet, megkérdezek orvost róla.
Melyik osztály foglalkozik ízülettel?
Azt nem tudom....
De a statikus gyakorlatok biztos nem okoznak gondot :D
ez jelen esetben csak a térdfelhuzás:D Ott a hasizmomat érzem de annak meg nem árt:)
A többi sajnos izületes:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!